× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε καλό δρόμο η πορεία ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων

Απολογισμός του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την πορεία του ΕΣΠΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2021

Σε καλό δρόμο η πορεία ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων

Μαζί με τις ευχές για χρόνια πολλά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε τον απολογισμό για την προηγούμενη χρονιά σχετικά με το ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο κ.Μουτζούρης:

- Είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια στην χώρα σε επίπεδο αποτελεσματικότητας της στοχοθεσίας που ορίσαμε στην αρχή του έτους.

- Είμαστε η όγδοη περιφέρεια σε επίπεδο συμβασιοποιήσεων και δαπανών και ευτυχώς έχουμε φύγει από το φάσμα των τελευταίων, πλέον και το πρόγραμμα μας εκτιμάται ότι θα κλείσει με ασφάλεια στο τέλος του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Είμαστε στην 5η θέση σε επίπεδο εντάξεων και πλέον τα έργα που έχουμε στο πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν και άρα δεν χρειαζόμαστε νέες προσκλήσεις. Παράλληλα με τα έργα που εντάσσουμε και αυτά που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί ακόμα, δημιουργούμε μια ικανοποιητική μάζα έργων για να ξεκινήσουμε την νέα Π.Π. που εκκινεί εντός 21.

- Η ΕΔΕΛ απέστειλε την έκθεση αξιολόγησης του συστήματος διαχείρησης της ΕΥΔ Βορείου Αιγαίου, στην οποία και βαθμολογηθήκαμε στα 6 από τα 8 κριτήρια με τον βαθμό 1, ενώ στα άλλα δύο με τον βαθμό 2. Άρα είμαστε στην κορυφή και άριστα βαθμολογημένοι.

- Εκτελέσαμε μια καινοτόμα ευρωπαϊκή καμπάνια EU σε σχέση με άλλες Περιφέρειες που δεν πραγματοποίησαν σχετική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Εγκαθιδρύσαμε μηχανισμό παρακολούθησης και διοίκησης έργων που τα αποτελέσματα του είναι ορατά στο τέλος του 2020 αφού πετύχαμε τον στόχο που είχαμε προβλέψει στην αρχή του έτους. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΕΚΤ υπερβήκαμε το στόχο ενώ αν υπολογίσουμε και τις ελάχιστες δαπάνες που πληρώθηκαν και δεν μπήκαν στο σύστημα η συνολική επίτευξη του προγράμματος φτάνει το 97%.

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρόσφατη Ετήσια Τεχνική Συνάντηση αναγνώρισε την καλή επίδοση της Υπηρεσίας του προγράμματος.

- Εφαρμόσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Προετοιμάσαμε το νέο ΕΣΠΑ με πλατφόρμες, μηχανισμούς κλπ, ενώ στην νέα περίοδο θα έχουμε παραπάνω πόρους και ελπίζουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα.

Ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Και την νέα χρονιά θέτουμε στόχους και θα εργαστούμε σκληρά να τους πετύχουμε έτσι ώστε να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποδίδει και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Συνεχίζουμε και το νέο έτος μεθοδικά να εργαζόμαστε διεκδικώντας για τα νησιά μας όλα όσα αξίζουν. Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ευημερία για όλες και όλους!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ