× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή όλων των οφειλών του τ. Δήμου Λέσβου»

Απάντηση από τον πρώην αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσουπή για τα ληξιπρόθεσμα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/11/2020

«Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή όλων των οφειλών του τ. Δήμου Λέσβου»

Διευκρινήσεις για το ζήτημα των ληξηπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Λέσβου, μέρος των οποίων θα εξοφληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιου ειδικού προγράμματος, δίνει με δηλώσεις του ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Τσουπής ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής για το διαμοίρασμα των ταμεικαών διαθέσιμων του Δήμου Λέσβου στα δύο νέα αυτοδιοικητικά σχήματα που προέκυψαν μετά τη διάσπαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Τσουπής, ο Δήμος Λέσβου είχε προβλέψει τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών του, τόσο εκείνων που αφορούν στο Δήμο Μυτιλήνης όσο και εκείνων που αφορούν στο Δήμο Λέσβου.

Τα χρήματα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας 

«Γίνεται πολύς λόγος, σημειώνει ο Παναγιώτης Τσουπής,  για την πληρωμή των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομενων. Τα χρήματα αυτά λόγω της Οικονομικής Κρίσης δεν είχαν δοθεί από το Υπουργείο στους δήμους ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες δαπάνες. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου, προσέφυγαν δικαστικά και κέρδισαν πρωτόδικα το δικαστήριο για την καταβολή των χρημάτων αυτών. Ο δήμος Λέσβου, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του, αποφάσισε να εξοφλήσει τους εργαζόμενους από δικούς του πόρους και μάλιστα έβαλε τα χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού. Δεν προλάβαμε ωστόσο να κάνουμε τις πληρωμές γιατί ως γνωστόν το ταμείο έκλεισε αρχές Αυγούστου τρεις εβδομάδες σχεδόν πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδόθηκαν τα χρήματα στο ακέραιο 

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή για το Διαμοίρασμα του Ενεργητικού και του Παθητικού του Δήμου Λέσβου, το  ενεργητικό του Δήμου, τα καθαρά δηλαδή χρήματα που μοιράστηκαν σε Μυτιλήνης και Δυτική Λέσβο ήταν 33.497.000 ευρώ περίπου, και το παθητικό, δηλαδή τα χρέη, 9.569.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα όλα τα χρέη του Δήμου Λέσβου, μαζί και εκείνα που αφορούσαν την πληρωμή των ατομικών μέτρων προστασίας, εντάχθηκαν στο παθητικό του Δήμου και το ποσό δόθηκε ακέραιο στο Δήμο Μυτιλήνης, ως διάδοχο σχήμα, για να αποπληρώσει την οφειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Λέσβου με λίγα λόγια δεν άφησε χρέη, αφού προέβλεψε την αποπληρωμή τους και άφησε τα χρήματα για να γίνει αυτό, έως και το τελευταίο ευρώ».

Θετική η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα 

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ένταξης του Δήμου Μυτιλήνης σε πρόγραμμα πληρωμής οφειλών του Υπουργείου μεταξύ αυτών και των Μέσων Ατομικής Προστασίας, ο Παναγιώτης Τσουπής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ενέργεια αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι γενικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να στηρίζει και να ενισχύει το Δήμο Μυτιλήνης ο οποίος έχει στις πλάτες του και το μεταναστευτικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπρεπε να δοθούν διευκρινήσεις 

«Προγράμματα εξόφλησης οφειλών των δήμων, το Υπουργείου Εσωτερικών βγάζει στον αέρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή επί δικής μου αντιδημαρχίας είχε συμμετάσχει σε τέτοιες δράσεις οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες για τη λειτουργία των δήμων. Η Μυτιλήνη  έκανε πολύ καλά να διεκδικήσει και να πάρει τα χρήματα που προορίζονταν για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και  τα οποία δεν είχαν δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Καλό θα ήταν όμως  να διευκρινήσει, ότι το ποσό αυτό προϋπολογίσθηκε στο ακέραιο από τον προηγούμενο δήμο και υπήρχε η δυνατότητα να πληρωθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα που κληρονόμησε».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή