× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

572.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λέσβου

Σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ο Δήμος Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/11/2020

572.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λέσβου

Στο νέο πρόγραμμα εξόφλησης ληξηπρόθεσμων οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ο Δήμος Μυτιλήνης και το επόμενο διάστημα, πιθανόν και πριν το τέλος του χρόνου θα πληρωθούν απευθείας από το Υπουργείο παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λέσβου συνολικού ποσού 572 χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλές αυτές θα πληρωνόταν από τον προϋπολογισμό του.

Ευχάριστη εξέλιξη 

«Το Υπουργείο Εσωτερικών κατά καιρούς βγάζει στον αέρα δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη ληξηπρόθεσμων οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν χρέη των δήμων. Ο Δήμος Λέσβου, στο παρελθόν είχε ενταχθεί σε τέτοιες δράσεις και είχε καταφέρει να αποπληρώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οφειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι εγκρίθηκε η αίτηση για ένταξή του Δήμου Μυτιλήνης στο πρόγραμμα αυτό ώστε να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πάλαι ποτέ Δήμου Λέσβου. Πρόκειται για παλιά χρέη κάποια από το 2013 ή 20214 τα οποία πλέον έχουν οριστικοποιηθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα έπρεπε να εξοφλήσει αυτές τις οφειλές με χρήματα του προϋπολογισμού επιβαρύνοντας σημαντικά τα ταμειακά μας διαθέσιμα.

Σύντομα οι πληρωμές 

Ήδη έχουμε στείλει στο Υπουργείο όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά και εκτιμούμε ότι τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και πριν το τέλος του χρόνου θα γίνουν οι πληρωμές των δικαιούχων, καταλήγει στη δήλωσή του στο «Ν» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση