× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μειώθηκαν τα κρούσματα στη Λέσβο‑ Εννέα νέα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

575 συνολικά από την 1η Νοεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

Μειώθηκαν τα κρούσματα στη Λέσβο‑ Εννέα νέα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 1388 κρούσματα της νόσου covid-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 549 ασθενείς και έχουμε 84 νεους θανάτους.

Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, από τα 1388 νέα κρούσματα τα 300 ανιχνεύτηκαν στης περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα 252 στην περιφέρεια Αττικής, 88 στην περιφέρεια Πέλλας, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια  της Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων είπε ο επίκουρος καθηγητής αλλά σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού σε όλη την επικράτεια και απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου διαπιστώθηκαν 9 νέα κρούσματα. Συνολικά στο νησί από την 1η Νοεμβρίου, όπου ξεκίνησε το τρίτο μεγάλο κύμα της πανδημίας, μέχρι σήμερα, μέσα σε 23 μέρες δηλαδή, έχουν καταγραφεί 575 νέα κρούσματα κορονοϊού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη», επισήμανε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιoλογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκινώντας την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού.

Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%, διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Παλλάδιον στην Τρίπολη

'Ενα πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης που αποτελεί «στολίδι» για την Πελοπόννησο και ολόκληρη την χώρα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου δείχνει τον δρόμο

Σπουδαία αποτελέσματα για τις Μικτές Λέσβου Κ14 και Κ16 και αισιοδοξία για τη συνέχεια
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γεμάτο ποδηλατικές δράσεις το 2026 για τη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου παρουσιάζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων αγώνων και δράσεων της νέας χρονιάς
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Θετικός απολογισμός για τα αδέσποτα στον Δήμο Μυτιλήνης το 2025

404 υιοθεσίες, 786 στειρώσεις και πάνω από 1.500 περιθάλψεις μέσα σε έναν χρόνο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βουτιές και βασιλόπιτα στη Φυκιότρυπα από τους χειμερινούς κολυμβητές

Οι κολυμβητές της Μυτιλήνης, τήρησαν την παράδοσή τους, κάνοντας την βουτιά τους ανήμερα των Θεοφανίων στο αγαπημένο τους στέκι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξερευνώντας την Ουτζά και το Ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μόριας

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σπάμε το περιπατητικό ρόδι στον ιστορικό Ροδότοιχο!

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Εκδήλωση για τα αδέσποτα ζώα στη Δυτική Λέσβο

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στην Καλλονή με σημείο εκκίνησης το σπίτι του Άη Βασίλη
ΓΕΥΣΗ

Η Βρύση της Δάντης ξαναγέμισε γεύσεις και μνήμες

Νέος χώρος, παραδοσιακή κουζίνα και ζωντανή μουσική στο γραφικό λιμανάκι στα Πηγαδάκια
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Δωρεάν online σεμινάρια για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου

Γιατί να κάνεις... «κάτι για σένα»;
ΓΕΥΣΗ

Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα, τι συμβολίζει

Το κόψιμο της βασιλόπιτας δεν γίνεται μόνο την Πρωτοχρονιά αλλά και τις άλλες μέρες του «Δωδεκαήμερου» των εορτών.