× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πλέομεν εν μέσω θυέλλης»

Ανησυχία Βέρρου για την αύξηση των κρουσμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2020

«Πλέομεν εν μέσω θυέλλης»

Έντονη Ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Λέσβου, την επιστημονική κοινότητα και την Αυτοδιοίκηση έχει προκαλέσει η αύξηση του αριθμού των νέων κροσυμάτων κορονοϊού στο νησί μας. Ο εφιαλτικός αριθμός των 70 νέων περιπτώσεων ασθενών που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και δύο εβδομάδες, αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης όσο και στις δημοτικές ενότητες των δύο δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, εκφράζει μέσα από ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πλέομεν εν μέσω θυέλλης». Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του ο Ταξιάρχης Βέρρος σημειώνει ότι η υγεία δεν είναι πεδίο άσκησης πολιτικής ούτε εφαλτήριο για περεταίρω ανέλιξη».

«70 κρούσματα χτες στο νησί, αναφέρει ο Ταξιάρχης Βέρρος, θα δούμε τι θα γίνει σήμερα. Δεν είμαι αισιόδοξος από τα μηνύματα που λαμβάνω. Είναι προφανές ότι πλέομεν εν μέσω θυέλλης. Γι'αυτό ας είμαστε προσεκτικοί σαν πολίτες και σοβαροί όσοι κατέχουν "θέσεις". Ας αφήσουμε τις υποδείξεις, τα παχιά λόγια και τα δελτία τύπου και ας κάνουμε απλά την δουλειά μας. Ο καθένας εκεί που είναι υπεύθυνος. Α, ας ενημερώνουμε και τον κόσμο υπεύθυνα για το τι συμβαίνει και που. Η υγεία δεν είναι πεδίο για άσκηση πολιτικής, ούτε να δοξολογούμε τους "ευεργέτες" μας αλλά ούτε εφαλτήριο για περαιτέρω ανέλιξη. Καλημέρα, προσοχή και υπομονή. Θα περάσει κι αυτό. Υ. Γ. Οσο για τον ποταμό μας, ευτυχώς που λέγεται Αχυρών και όχι Αχέροντας, γιατί θα ανησυχούσα πολύ, καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου