× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκυταλοδρομία στις ομορφιές της Λέσβου

Από την πλατεία Σαπφούς ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η 8η Σκυταλοδρομία Λέσβου που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβουσε μια διοργάνωση που ενώνει τα χωριά του νησιού μέρα και νύχτα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/9/2026

Σκυταλοδρομία στις ομορφιές της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με περισσότερους από 120 δρομείς, 320 χιλιόμετρα και 36 συνεχόμενες διαδρομές, η 8η Σκυταλοδρομία Λέσβου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από την πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας τη σκυτάλη σε κάθε γωνιά του νησιού.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση, η οποία δεν σταματά ούτε όταν πέσει η νύχτα. Οι συμμετέχοντες τρέχουν διαδοχικά σε ολόκληρη τη Λέσβο, ακόμη και τα μεσάνυχτα ή τα ξημερώματα, μέχρι η σκυτάλη να επιστρέψει στη Μυτιλήνη το απόγευμα της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκκίνηση βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος συμμετέχει κάθε χρόνο στη διοργάνωση, αναλαμβάνοντας διαφορετικές διαδρομές. Αυτή τη φορά ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς, μαζί με άλλους δρομείς, για να παραδώσει τη σκυτάλη στην Παναγιούδα.

«Είναι μία πολύ όμορφη προσπάθεια που συνεχίζεται για όγδοη χρονιά. Αθλητές θα μεταφέρουν τη σκυτάλη περιμετρικά σε ολόκληρο το νησί. Η διαδρομή ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα, ξανά στην πλατεία Σαπφούς», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέξιμο ακόμη και τα μεσάνυχτα

Ο κ. Χριστόφας στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσκολία και στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, καθώς η σκυταλοδρομία εξελίσσεται αδιάκοπα επί δύο ημέρες.

«Υπάρχουν δρομείς που θα τρέξουν τα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα. Είναι μία διαδρομή που έχει στόχο να αναδείξει και τις ομορφιές του νησιού», σημείωσε, συγχαίροντας τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου για τη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία και το Λιμενικό Σώμα, που βρίσκονται στο πλευρό των δρομέων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

«Το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής»

Μιλώντας για τη δική του σχέση με το άθλημα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης χαρακτήρισε το τρέξιμο τρόπο ζωής και πηγή θετικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι κάτι που με ευχαριστεί και με γεμίζει θετικά. Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο μέσα στην ημέρα, χωρίς να το καταφέρνω πάντα, για να πάω να τρέξω», ανέφερε.

Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά τους, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι έμπειρος ή πρωταθλητής για να κάνει την αρχή.

«Μπορείς να ξεκινήσεις με γρήγορο περπάτημα και στη συνέχεια με ένα ή δύο χιλιόμετρα. Μπορεί να το κάνει ο καθένας. Χρειάζονται απλώς ένα σορτσάκι, ένα κολάν και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια», είπε χαρακτηριστικά.

Η σκυτάλη ενώνει τα χωριά του νησιού

Στη δυναμική της διοργάνωσης αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου, Ελένη Δαγκλή, τονίζοντας ότι η σκυταλοδρομία έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο αθλητικό θεσμό.

«Περισσότεροι από 120 δρομείς, σε μία απόσταση 320 χιλιομέτρων, θα μοιραστούν 36 συνεχόμενες διαδρομές. Είναι μία δράση που, μέσα από τη σκυτάλη και το τρέξιμο, ενώνει όλα τα χωριά και ολόκληρο το νησί της Λέσβου», δήλωσε.

Η κ. Δαγκλή ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου, καθώς και τους αθλητές που δεν ανήκουν στον σύλλογο, αλλά συμμετέχουν και στηρίζουν το μεγάλο εγχείρημα.

Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βοήθεια και τη χορηγία τους, καθώς και στις επιχειρήσεις που παραχώρησαν οδηγό και σύγχρονο συνοδευτικό όχημα.

Το όχημα θα βρίσκεται δίπλα στους δρομείς σε όλη τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας, από την εκκίνηση του Σαββάτου μέχρι τον τερματισμό το απόγευμα της Κυριακής, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η σκυτάλη περνά από χέρι σε χέρι, διασχίζει πόλεις και χωριά και μετατρέπει για ακόμη μία χρονιά ολόκληρη τη Λέσβο σε μία μεγάλη, ανοιχτή διαδρομή αθλητισμού, συνεργασίας και συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανακαλύπτω γεύσεις του τόπου μου» στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Συνεχίζονται οι δράσεις του βραβευμένου προγράμματος, με τα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία και τη γεύση του ροδιού, μαζί με τον γεωπόνο Θοδωρή Αγγελέλλη
«Ανακαλύπτω γεύσεις του τόπου μου» στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα ψηφιδωτό γεμάτο φύση και χρώμα στην Ερεσό

Συλλογική δημιουργία από τα ΖΙΖΑΝΙΑ και το ΟΜ ERESSOS, μέσα από ένα διήμερο εργαστήριο που συνέδεσε την τέχνη με την οικολογία
Ένα ψηφιδωτό γεμάτο φύση και χρώμα στην Ερεσό
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η 21η Οκτωβρίου έφερε χιλιάδες στους δρόμους και άνοιξε τον δρόμο για νέες κινητοποιήσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αποτιμά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε περισσότερες από 60 πόλεις, μεταξύ αυτών και η Μυτιλήνη
Η 21η Οκτωβρίου έφερε χιλιάδες στους δρόμους και άνοιξε τον δρόμο για νέες κινητοποιήσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγωτό για καλό σκοπό και στήριξη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο Gounaris, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις παγωτού θα διατεθούν στον Σύλλογο
Παγωτό για καλό σκοπό και στήριξη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΠΚΣ καταγγέλλει την ΔΑΠ για συνδικαλιστική απραξία

Στο επίκεντρο οι 106 φοιτητές που έμειναν χωρίς δωμάτιο, η στάση της ΔΑΠ στους Φοιτητικούς Συλλόγους και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος γίνονται ξανά ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις
Η ΠΚΣ καταγγέλλει την ΔΑΠ για συνδικαλιστική απραξία
ΑΓΟΡΑ

Στον αέρα περίπου 25 εργαζόμενοι της Pizza Fan στη Μυτιλήνη

Το κατάστημα έκλεισε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη, την ώρα που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονταν να αναλάβουν βάρδια. Ζητούν ενημέρωση για τους μισθούς, την ασφάλιση και την επόμενη ημέρα
Στον αέρα περίπου 25 εργαζόμενοι της Pizza Fan στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη δημόσια υγεία στη Λήμνο

Σύσκεψη φορέων και σωματείων την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 25 Νοεμβρίου
Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη δημόσια υγεία στη Λήμνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές σε ταξίδι στην προϊστορική Λέσβο

Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης ταξίδεψαν 18 εκατομμύρια χρόνια πίσω μέσα από την έκθεση στο Παλαιό Λιμεναρχείο
Μαθητές σε ταξίδι στην προϊστορική Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Στα όριά τους οι υγειονομικοί της Λέσβου ‑ Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει ελλείψεις προσωπικού, εξαντλητικά ωράρια και μισθούς πείνας - Σύσκεψη στις 26 Οκτωβρίου ενόψει της παναγαιακής κινητοποίησης
Στα όριά τους οι υγειονομικοί της Λέσβου ‑ Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
ΥΓΕΙΑ

Ανοιχτή σύσκεψη για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σωματεία και φορείς τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Ανοιχτή σύσκεψη για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια μέρα με παιχνίδι και φθινοπωρινές κατασκευές στον Παιδικό Σταθμό Παπάδου

Την εκπαιδευτική δράση σχεδίασαν και υλοποίησαν μαθήτριες του ΕΠΑΛ Γέρας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους
Μια μέρα με παιχνίδι και φθινοπωρινές κατασκευές στον Παιδικό Σταθμό Παπάδου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν είμαστε μηχανές» λένε οι διανομείς και διεκδικούν ασφάλεια και σεβασμό

Καταγγελίες για πιέσεις, απειλές και έλεγχο μέσω GPS – Στο επίκεντρο τα μέσα προστασίας και οι πραγματικές συνθήκες εργασίας στις πλατφόρμες
«Δεν είμαστε μηχανές» λένε οι διανομείς και διεκδικούν ασφάλεια και σεβασμό