× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2026

Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του φωτογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Μυτιλήνης αφιερωμένη στην αξία της «γυναίκας» με τίτλο «Γυναίκα». Στη συνέχεια, διοργανώθηκε στις 9 το ίδιο βράδυ στην αυλή του παλιού Παρθεναγωγείου της Μυτιλήνης μια συναυλία αφιερωμένη επίσης στην αξία της «γυναίκας» με τίτλο «Γυναίκα: Φως, ήχος, Λόγος» από το μουσικό συγκρότημα «Quartet Dryades». Οι δύο αυτές δράσεις σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού, ενώ η συναυλία αποτελεί μέρος και του Μουσικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση «Γυναίκα»

Την έκθεση την προλόγισαν ο Διευθυντής του φωτογραφικού εργαστηρίου, Στρατής Τσουλέλλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη. Ο κ. Τσουλέλλης συγχάρηκε τα παιδιά του εργαστηρίου για τη δουλειά τους και τόνισε ότι είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ένας φωτογράφος τη φωτογράφιση από όλες τις πλευρές της, όπως επιδιώκει το εργαστήριο για τους συμμετέχοντές του. Είναι σημαντικό πως σχηματίζεται μια φωτογραφία, την τεχνική, ώστε να βγει μια φωτογραφία, και τις υπόλοιπες δυνατότητες της φωτογράφισης που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας φωτογράφος, ώστε να βγάλει μια φωτογραφία με τον τρόπο που θέλει. Σκοπός της έκθεσης ήταν «όχι η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών, αλλά οι φωτογραφίες να συνομιλούν μεταξύ τους, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, και να μιλάει η κάθε μία για μια διαφορετική πτυχή της Γυναίκας», ανέφερε ο κ. Τσουλέλλης. Επίσης, επισήμανε πως η επιτυχία αυτής της έκθεσης βασίζεται στο «αν εσείς ως θεατές εντοπίσετε μια φωτογραφία η οποία θα σας μιλήσει, θα σας αγγίξει στην καρδιά, θα σας κάνει να ανοίξετε έναν διάλογο με αυτήν τη φωτογραφία και να αρχίσετε να σκέφτεστε.». Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εριφύλη Χιωτέλλη για την στήριξη που έδειξαν στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη τόνισε ότι φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης είναι αφιερωμένες στην αξία της «Γυναίκας». «Είναι σημαντικό να αποτυπώνεται αυτή η αξία στην τέχνη και ο καθένας από μας μπορεί να αναγνωρίσει τη γυναίκα της διπλανής πόρτας, τη γυναίκα επιστήμονα, τη γυναίκα την ερωτευμένη, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα προσφυγούσα, τη γυναίκα την αγωνίστρια. Γιατί, η «Γυναίκα» είναι από μόνη της μια αξία, η αξία της ζωής!», υπογράμμισε η κ. Χιωτέλλη. Τέλος, ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες του φωτογραφικού εργαστηρίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά για την έκθεση και καλή δύναμη και συνέχεια στο κοινό για τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο κόσμος θαύμασε την έκθεση

Η Δημοτική Πινακοθήκη, δηλαδή το κτίριο Χαλίμ Μπέιμ, γέμισε με κόσμο ο οποίος είχε έρθει να θαυμάσει την έκθεση «Γυναίκα». Μέσα σε αυτόν συμπεριλαμβάνονταν και φωτογράφοι οι οποίοι θαύμαζαν και έβγαζαν φωτογραφία με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές τις φωτογραφίες των παιδιών του εργαστηρίου της έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συναυλία  των «Quartet Dryades» και η μεγάλη σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Δήμο Μυτιλήνης

Η εκδήλωση προλογίστηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη, και τη Διευθύντρια του νυν 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και πρώην Παρθεναγωγείου, Μαρία Ζαφειρίου, αφηγούμενη περιληπτικά την ιστορία του σχολείο αυτού.

Η κ. Χιωτέλλη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος ήταν και εκείνος παρών σε αυτήν την εκδήλωση, για τη στήριξή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, και τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό που υποστηρίζει τέτοιες πολιτιστικές δράσεις και, έτσι, πραγματοποιούνται. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Τριανταφυλλίδη για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων, ώστε να διοργανώνονται αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ακόμα, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ελευθέριο Κοτσώνη, και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου αυτού για την παραχώρηση της αυλής του σχολείου, ώστε να πλαισιωθεί η συναυλία. Επιπλέον, ευχαρίστησε και το κοινό που υποστηρίζει το Μουσικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης.

Τέλος, μετά την αφήγηση της περιληπτικής ιστορίας του σχολείου από την κ. Ζαφειρίου, η κ. Χιωτέλλη έκλεισε τον πρόλογο της εκδήλωση λέγοντας πως «ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό!».

Οι «Quartet Dryades» γέμισαν με μουσική την αυλή του παλιού Παρθεναγωγείου σε μια συναυλία αφιερωμένη στην πολύπλευρη ομορφιά, μαγεία και αξία της «Γυναίκας».

Ο κόσμος απόλαυσε την κάθε στιγμή αυτής της εκδήλωσης. Συγχρονίστηκε με τον ρυθμό, τη μελωδία και τα παραμυθένια ταξίδια που σχημάτιζε η μουσική του συγκροτήματος και απορροφούσε τη συνείδηση του κόσμου. Έτσι, αποθέωσε το συγκρότημα αυτό με σχεδόν ατελείωτο, θερμό χειροκρότημα και αναφωνώντας συνεχώς «μπράβο!».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για τον παραλιακό δρόμο Βατερών – Μελίντας – Πλωμαρίου

Το Παλλεσβιακό Φιλοπρόοδο Κίνημα ζητά χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών και ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Παρέμβαση για τον παραλιακό δρόμο Βατερών – Μελίντας – Πλωμαρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών

Από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων στην ΕΕΤΑΑ
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η τέχνη συνάντησε τη φύση στο Φοινικόδασος Καλαμιάρη

Ολοκληρώθηκε το πρώτο «Φοινικόδασος Art Festival» στην Παναγιούδα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, δημιουργών, παιδιών και κατοίκων
Η τέχνη συνάντησε τη φύση στο Φοινικόδασος Καλαμιάρη
ΧΩΡΙΑ

Νέος φωτισμός στον δρόμο Παναγιούδας – Παμφίλων

Τοποθετήθηκαν 26 ιστοί φωτισμού στο τμήμα από το γήπεδο των Παμφίλων έως την περιοχή του Καλαμιάρη
Νέος φωτισμός στον δρόμο Παναγιούδας – Παμφίλων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η κορύφωση του Μουσικού Φεστιβάλ με τους «Cadjo Dilo»

Ο κόσμος γέμισε την πλατεία Σαπφούς και πέρασε αξέχαστες μουσικές στιγμές μαζί τους
Η κορύφωση του Μουσικού Φεστιβάλ με τους «Cadjo Dilo»
ΧΩΡΙΑ

Ανοίγει ξανά η Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι

Ολοκληρώθηκε ο τοίχος αντιστήριξης στη θέση Πλατανέλι – Απομένουν ορισμένες συμπληρωματικές εργασίες
Ανοίγει ξανά η Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ένα γλυπτό γεννημένο από την καταστροφή του Απολιθωμένου Δάσους

Το έργο του Λέσβιου ζωγράφου και γλύπτη Θεμιστοκλή Παπαπαναγιώτου παρουσιάζεται την Τετάρτη 12 Αυγούστου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι
Ένα γλυπτό γεννημένο από την καταστροφή του Απολιθωμένου Δάσους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική του «Iberus Quartet» στο Κάστρο Μυτιλήνης

Το συγκρότημα συντόνισε το κοινό με τον παλμό του και το ταξίδεψε με τις μελωδίες του.
Η μουσική του «Iberus Quartet» στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σήμερα όχι μόνο ξέρω τι θέλω, αλλά και πώς να το κάνω» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο vidcast του in.gr με την Ελένη Στεργίου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής του πρότασης
«Σήμερα όχι μόνο ξέρω τι θέλω, αλλά και πώς να το κάνω» λέει ο Αλέξης Τσίπρας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παρατήρηση των Περσείδων στο πευκοδάσος του Αμπελικού

Βραδιά κάτω από τα αστέρια διοργανώνει το Μουσείο Ρητίνης
Παρατήρηση των Περσείδων στο πευκοδάσος του Αμπελικού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Κλειστό έως 21 Αυγούστου το γραφείο του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου

Επικοινωνία μέσω email για έκτακτες και επείγουσες υποθέσεις
Κλειστό έως 21 Αυγούστου το γραφείο του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Απογευματινή ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Πολιχνίτου

Εξόρμηση γνωριμίας με τα πουλιά και τη βλάστηση του υγροτόπου σήμερα, Δευτέρα
Απογευματινή ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Πολιχνίτου