
Δύο άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βοιωτία και επεκτάθηκε προς την Αττική, προκαλώντας εκτεταμένη κινητοποίηση των αρχών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από σπινθήρες που δημιουργήθηκαν στο ιδιωτικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες προς το εθνικό δίκτυο. Η ταλάντωση των καλωδίων, όπως προέκυψε από τις αυτοψίες και την αξιοποίηση μαρτυριών και οπτικοακουστικού υλικού, προκάλεσε σπινθηρισμούς οι οποίοι έπεσαν στο έδαφος.
Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να περάσει από τη Βοιωτία στην Αττική.
Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, που φέρεται να είχε την ευθύνη της μελέτης και της επίβλεψης του έργου, καθώς και ο εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας των ανεμογεννητριών, ο οποίος αναζητήθηκε χωρίς να εντοπιστεί. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.