
Ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Μυτιλήνης οργανώνει και φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος, προσφέροντας σε επισκέπτες αλλά και κατοίκους τη δυνατότητα να γνωρίσουν σημαντικά μνημεία και μουσεία της περιοχής.
Το πρόγραμμα αρχίζει την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 9:30 το πρωί, με ξενάγηση στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης. Την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 10:30 το πρωί, θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ, ενώ την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί νέα ξενάγηση στο Κάστρο Μυτιλήνης.
Την Τρίτη 11 Αυγούστου, στις 10:30 το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Δημοτική Πινακοθήκη και τη Μητρόπολη Μυτιλήνης. Οι ξεναγήσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας.
Για τη συγκεκριμένη επίσκεψη θα διατεθεί δωρεάν λεωφορείο για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων, το οποίο θα αναχωρήσει από την πλατεία Σαπφούς στις 6:30 το απόγευμα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και μία ημέρα πριν από κάθε ξενάγηση, τηλεφωνικά στο 6988704107 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ant.tourismou@mytilene.gr.