× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

13 στους 14 πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο ΓΕΛ Αντισσας

Ποσοστό επιτυχίας 92,9% για το ακριτικό σχολείο της δυτικής Λέσβου – Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανοίγουν τα φτερά τους για σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2026

13 στους 14 πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο ΓΕΛ Αντισσας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία λόγω των συνθηκών λειτουργίας ενός μικρού ακριτικού σχολείου, σημείωσε φέτος το Γενικό Λύκειο Άντισσας. Από τους 14 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι 13 κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 92,9%, επιβεβαιώνοντας τη συστηματική προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πρόκειται για μια επίδοση που γέμισε χαρά και υπερηφάνεια την εκπαιδευτική κοινότητα της Άντισσας και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε 13 διαφορετικές σχολές και τμήματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών πεδίων. Από τη Δημόσια Διοίκηση και την Αγροτική Οικονομία έως τη Φυσικοθεραπεία, το Θέατρο, τη Ναυτική Εκπαίδευση και την Αγγλική Φιλολογία, οι επιλογές αποτυπώνουν τις διαφορετικές επιθυμίες και τους στόχους των αποφοίτων.

Μια επιτυχία με ιδιαίτερη σημασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Άντισσας χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα «τεράστια επιτυχία», απευθύνοντας ένα θερμό «μπράβο» στα παιδιά που έδωσαν τη δική τους μάχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως επισημαίνεται στο μήνυμα του σχολείου, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενός ακριτικού λυκείου η προετοιμασία δεν περιορίζεται μόνο στις πολλές ώρες διαβάσματος και στην αγωνία των εξετάσεων. Περιλαμβάνει τις δυσκολίες της επαρχίας, την απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και μια σειρά από εμπόδια που συχνά κάνουν την προσπάθεια ακόμη δυσκολότερη.

«Όσοι ζουν και δουλεύουν σε ένα ακριτικό σχολείο όπως το ΓΕΛ Άντισσας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτός ο αγώνας. Δεν είναι μόνο το διάβασμα και οι ατελείωτες ώρες πάνω στα βιβλία. Είναι οι δυσκολίες, η αγωνία, η απομόνωση της επαρχίας, τα εμπόδια που μοιάζουν συχνά βουνό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις δυσκολίες, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες επέμειναν μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς τους, αντιμετώπισαν τη δοκιμασία με πείσμα, ψυχραιμία και δύναμη, καταφέρνοντας να δικαιώσουν την πολύμηνη προσπάθειά τους.

Από την Άντισσα σε πανεπιστήμια όλης της χώρας

Οι απόφοιτοι του ΓΕΛ Άντισσας ετοιμάζονται πλέον να εγκαταλείψουν τη Λέσβο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Ρόδο, Καρπενήσι, Σπάρτη και Βόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αθήνα καταγράφηκαν επιτυχίες στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, καθώς και στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές του σχολείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιπες επιτυχίες αφορούν το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Καβάλα, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Δύο ακόμη απόφοιτοι ανοίγουν τον δρόμο για σπουδές στη Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου.

Ευχαριστίες σε οικογένειες και εκπαιδευτικούς

Η διεύθυνση του ΓΕΛ Άντισσας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες στάθηκαν δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας. Αντίστοιχη αναφορά έγινε στους καθηγητές και στις καθηγήτριες του σχολείου για την καθοδήγηση και την υποστήριξη που προσέφεραν.

Το μήνυμα του σχολείου κλείνει με θερμές ευχές προς τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους:

«Παιδιά μας, σας αξίζουν τα καλύτερα. Πήρατε τη ζωή στα χέρια σας και τώρα ξεκινά το πιο όμορφο ταξίδι. Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, να είστε πάντα καλά και να πετάξετε ψηλά».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της δυτικής Λέσβου

Στα 22 χιλιόμετρα από το Σίγρι εντοπίστηκε το επίκεντρο – Μόλις 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της δυτικής Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο επίκεντρο ΚΤΕΟ, συγκοινωνίες και έργα της Χίου

Τις θέσεις της για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσίασε η παράταξη «Νέα Δυναμική»
Στο επίκεντρο ΚΤΕΟ, συγκοινωνίες και έργα της Χίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερη Γιορτή Ούζου στη μαρίνα Πλωμαρίου

Μουσική, χορός και άρωμα παράδοσης στις 25 και 26 Ιουλίου – Μεγάλη καλεσμένη της δεύτερης βραδιάς η ρεμπέτισσα Μαριώ
Διήμερη Γιορτή Ούζου στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψηφιακός «χάρτης» πυρκαγιών για τη Χίο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή Web GIS συγκεντρώνει στοιχεία τεσσάρων δεκαετιών, παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες και αποτυπώνει τον κίνδυνο για κτίρια και οικισμούς
Ψηφιακός «χάρτης» πυρκαγιών για τη Χίο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεινοθήρια, αλιγάτορες και σεκόιες «ζωντανεύουν» στο Σίγρι

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιουλίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Δεινοθήρια, αλιγάτορες και σεκόιες «ζωντανεύουν» στο Σίγρι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Ρόδο

Ο Κώστας Μουτζούρης και οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας – Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον του νησιωτικού τουρισμού
Τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Ρόδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου»

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κατήγγειλε τις fast track διαδικασίες της κυβέρνησης και τις συγκλίσεις των άλλων κομμάτων, ασκώντας κριτική στις προωθούμενες αλλαγές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ευθύνη υπουργών και την ηγεσία της Δικαιοσύνης
«Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Επάνω Σκάλα ξαναβρίσκει το ιστορικό της λιμάνι

Η κατεδάφιση των παλιών σφαγείων σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεγάλης παρέμβασης για την ανάδειξη του παράκτιου μετώπου-Δήμος Μυτιλήνης και Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγουν τον δρόμο για την αποκατάσταση του αρχαίου βόρειου λιμανιού την πρόσβασή του στο κοινό
Η Επάνω Σκάλα ξαναβρίσκει το ιστορικό της λιμάνι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και οι άνθρωποι που έδωσαν ζωή στα ξύλινα σκαριά

Ο καραβομαραγκός Μιχάλης Τριανταφύλλου αφηγείται στην κάμερα του «Ν» την πορεία ενός χώρου που γνώρισε στιγμές έντονης παραγωγικής δραστηριότητας
Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και οι άνθρωποι που έδωσαν ζωή στα ξύλινα σκαριά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα προσπάθεια διάσωσης για το παλιό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης διεκδικεί χρηματοδότηση 1,36 εκατ. ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης, επιχειρώντας να δώσει νέα ζωή σε ένα κτίριο που παραμένει εγκαταλελειμένο από το 2012
Νέα προσπάθεια διάσωσης για το παλιό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αντωνέλλη: «Ζήτησαν την αποπομπή μου για να μου φορτώσουν όλη την κρατική ανεπάρκεια»

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απαντά στην κριτική για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού, καταγγέλλει κυβερνητικές καθυστερήσεις και ζητά κρατική χρηματοδότηση για την ανασύσταση των κοπαδιών της Λέσβου
Αντωνέλλη: «Ζήτησαν την αποπομπή μου για να μου φορτώσουν όλη την κρατική ανεπάρκεια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει απαγόρευση απόκτησης εμπράγματων δικαιωμάτων από υπηκόους τρίτων χωρών και παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση
Δουδωνής: Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές