
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μυθολογία, την ποίηση και τη φύση, θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας Αρίων, μέσα από τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
Με φετινή θεματική «Πρώτη Ύλη_3: Μυθολογία και Ποίηση», η συναυλία με τίτλο «Ο κήπος βλέπει» θα παρουσιάσει στο κοινό άριες και τραγούδια της Αναγέννησης, εμπνευσμένα από τη φύση και την ελληνική μυθολογία.
Πρόκειται για ένα λυρικό και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα, στο οποίο ο μύθος και η ποίηση συναντούν τους ήχους της φύσης, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό τοπίο στον χώρο του Μουσείου.
Στη συναυλία συμμετέχουν η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και η κιθαρίστρια Κορίνα Βουγιούκα, η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στο τηλέφωνο 22530 32300, καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.