
Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, όταν φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο των κρατητηρίων στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα περίπου 15 κρατούμενοι.
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας και όλοι οι κρατούμενοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως από τον χώρο, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά τους.
Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί σε άλλους χώρους του κτιρίου. Παράλληλα, αστυνομικοί συντόνισαν τη μεταφορά των κρατουμένων σε ασφαλές σημείο έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση.
Η γρήγορη αντίδραση των υπηρεσιών αποδείχθηκε καθοριστική για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων σε έναν χώρο όπου φιλοξενούνταν αρκετά άτομα υπό κράτηση.
Ταυτοποιήθηκε ο φερόμενος ως υπαίτιος
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ταυτοποίησαν ως φερόμενο υπαίτιο της πυρκαγιάς έναν κρατούμενο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση για υποθέσεις κλοπών. Η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες και ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, το περιστατικό έληξε χωρίς τραυματισμούς. Κανείς από τους 15 κρατούμενους, αλλά ούτε και από τους αστυνομικούς ή τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα καταγράφονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στους χώρους των κρατητηρίων από την πυρκαγιά.