
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προχωρά στην υλοποίηση δύο ακόμη έργων αγροτικής οδοποιίας, καθώς υπογράφηκαν οι δημοπρατήσεις για τη βελτίωση του αγροτικού δρόμου Λαφιώνας – Πέτρας και του αγροτικού δρόμου Λιγώνα.
Το μεγαλύτερο από τα δύο έργα αφορά τον αγροτικό δρόμο που συνδέει τον Λαφιώνα με την Πέτρα, μήκους 2,3 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 345.000 ευρώ. Παράλληλα δημοπρατείται το έργο βελτίωσης του αγροτικού δρόμου Λιγώνα, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου για τη σταδιακή αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των παραγωγών.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε ότι ο Δήμος συνεχίζει, βάσει της καταγραφής των αναγκών, να επεκτείνει το αγροτικό δίκτυο με ασφαλτοστρώσεις πολλών δεκάδων χιλιομέτρων τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές εξασφαλίζουν μόνιμες βελτιώσεις σε δρόμους που χρησιμοποιούνται καθημερινά από αγρότες και κτηνοτρόφους.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης αναμένεται να ακολουθήσει η ανάδειξη των αναδόχων και η έναρξη των εργασιών στα δύο έργα.