× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα «Κεντέρεια» επέστρεψαν στη Μυτιλήνη με διεθνείς συμμετοχές και εντυπωσιακά ρεκόρ

Πάνω από 100 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετείχαν στο διεθνές μίτινγκ στίβου, με τον ΟΚΑ Μυτιλήνης να ευχαριστεί αναλυτικά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2026

Τα «Κεντέρεια» επέστρεψαν στη Μυτιλήνη με διεθνείς συμμετοχές και εντυπωσιακά ρεκόρ
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη συμμετοχή, υψηλές επιδόσεις και έντονο διεθνές ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το διεθνές μίτινγκ στίβου «Κεντέρεια», σηματοδοτώντας την επιστροφή μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης για τη Λέσβο και τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό.

Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου, αλλά και αποστολές από την Τουρκία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Το μίτινγκ μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YouTube, ενώ οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και η άρτια προετοιμασία συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικών επιδόσεων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές καταγράφηκαν 2 εθνικά ρεκόρ Τουρκίας, 63 ατομικά ρεκόρ και 50 ρεκόρ φετινής σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Μυτιλήνης, μέσα από το ευχαριστήριο μήνυμά του, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή όλων των φορέων, συνεργατών, εθελοντών και επιχειρήσεων που στήριξαν τη διοργάνωση. Ειδική αναφορά έγινε στον Δήμο Μυτιλήνης, συνδιοργανωτή του meeting, και προσωπικά στον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή για την ουσιαστική συμβολή τους από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης προς τον ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα προς την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Κεντέρη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, καθώς και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου για τη στήριξη και την παραχώρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα, σημαντική θεωρήθηκε και η υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση κατατάσσοντας τον αγώνα στην κατηγορία F.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΟΚΑ Μυτιλήνης ευχαρίστησε ακόμη τον Σύνδεσμο Κριτών Λέσβου, το ΕΚΑΒ για την παρουσία ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια των αγώνων, το Περιφερειακό Τμήμα Λέσβου Χίου Σάμου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών για την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών στους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τους τεχνικούς διευθυντές Δημήτριο Χαλβατζάρα, Γεώργιο Οικονομίδη, Ελένη Μαριγλή και Μάρκο Καλούδη για τη σημαντική τεχνογνωσία και τη συμβολή τους στην οργάνωση του meeting.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στον Παναγιώτη Τριβυζά για τον ρόλο του ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους αθλητές και τους διοργανωτές αλλά και για την παρουσίαση του αγώνα, στους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου Lesvos Runners, στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη δωρεάν παραχώρηση υλικού, στο MD Photography για την τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη, στο Ανθοκήπιο Φυτώριο Μελαχρινός Αργύρης για την παραχώρηση λουλουδιών και φυτών, στο Mytonis Tours και τη Δέσποινα Πανάγου για τη συνεργασία, καθώς και στους Παναγιώτη Δεμερτζή και Χρήστο Χιωτέλλη για τη βοήθειά τους.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στους χορηγούς της διοργάνωσης, χωρίς τη στήριξη των οποίων, όπως τονίζεται, δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής διεξαγωγή των «Κεντερείων». Ως Gold χορηγοί ευχαριστήθηκαν τα καταστήματα HOME, It’s a feeling, MONKEY και PEOPLE, οι Στρατής και Άκης Καραχάλιος, η COSMOTE, η ELPEN και ο Θεόδωρος Τρύφων, η ADIDAS και η ATTICA GROUP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ευχαριστίες απευθύνθηκαν και στους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης, ανάμεσά τους το Coffee Bean Shop και τον Ευστράτιο Μπουγατσά, την ALUSEAL, το fagi.gr, την εταιρεία ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ και τον Παναγιώτη Μαντζώρο, το PITA MAKIS και τον Μανώλη Ευσταθίου, το GOODYS BURGER HOUSE, την εταιρεία ΣΑΒΒΑΣ Δ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, την ΚΑΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, τους ΑΦΟΙ ΒΟΥΡΟΥ, το Repanis Tours και τον Σταύρο Ρεπάνη, το PLAZ και τον Μένιο Ασβεστά, το BLOCK & BUONGIORNO και τον Κώστα Λαμπρινίδη, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας «Αίολος» και «Στο Νησί».

Κλείνοντας, οι διοργανωτές συνεχάρησαν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και στήριξε με την παρουσία και το χειροκρότημά του τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, ανανεώνοντας το ραντεβού για τα επόμενα «Κεντέρεια».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επιτυχής η εκδήλωση για τον Αρη Φακίνο στο Ηράκλειο

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων
Επιτυχής η εκδήλωση για τον Αρη Φακίνο στο Ηράκλειο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα εικόνα στον Βιολογικό της νότιας Μυτιλήνης

Από τις καθυστερήσεις και τις χρηματοδοτικές αγωνίες στις εργασίες τελικής διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων -Η ασφαλτόστρωση στον περιβάλλοντα χώρο σηματοδοτεί νέα φάση για το μεγάλο έργο υποδομής της Μυτιλήνης
Νέα εικόνα στον Βιολογικό της νότιας Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δωρεάν είσοδο στα Τσαμάκια ζητούν οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Συνάντηση με τη δημοτική αρχή προγραμματίζουν τα συνταξιουχικά σωματεία για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων
Δωρεάν είσοδο στα Τσαμάκια ζητούν οι συνταξιούχοι της Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λέσβου

Προειδοποιεί ακόμη και για αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης εσόδων
Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τελευταίο αντίο στα παιδιά που χάθηκαν, την Τετάρτη 27 Μαΐου στη Χρυσομαλλούσα

Στις 4 απόγευμα θα γίνει η ακολουθία για τον Θανάση και στις 6 το απόγευμα για τον Κωνσταντίνο στην εκκλησία της Παναγίας στη Χρυσομαλλούσα
Τελευταίο αντίο στα παιδιά που χάθηκαν, την Τετάρτη 27 Μαΐου  στη Χρυσομαλλούσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπαίνει «φρένο» στην αλιεία κοντά σε λουόμενους στις παραλίες της Λέσβου

Ποιες περιοχές αφορά η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και ποιες αποστάσεις προβλέπονται
Μπαίνει «φρένο» στην αλιεία κοντά σε λουόμενους στις παραλίες της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»