Μυτιλήνη: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ανισότητες στην υγεία
Παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, με αναφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στον ρόλο των κοινωνικών ανισοτήτων στη δημόσια περίθαλψη.
Στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου η εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με τίτλο «Πρόληψη – Ταξική προσέγγιση της υγειονομικής ανισότητας», την οποία διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Υγείας του ΚΚΕ στη Λέσβο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατρός ΩΡΛ στο νοσοκομείο «Αττικόν» και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ο οποίος παρουσίασε το περιεχόμενο της έκδοσης, δίνοντας – σύμφωνα με τους διοργανωτές – χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις ανισότητες που καταγράφονται στην υγειονομική φροντίδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κατά την τοποθέτησή του ανέπτυξε τη θέση ότι η πρόσβαση στην υγεία επηρεάζεται από κοινωνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, οι οποίοι, όπως υποστηρίχθηκε, έχουν σαφές ταξικό αποτύπωμα και διαμορφώνονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Όπως επισημάνθηκε, στόχος της έκδοσης είναι να αναδείξει ότι η υγεία δεν αποτελεί απλώς ένα ατομικό αγαθό, αλλά κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο – σύμφωνα με τη θέση του ΚΚΕ – πρέπει να βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, τη δημόσια υγεία και τις σύγχρονες προκλήσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, η κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο στο επίκεντρο της εκπομπής «Τα παιδία παίζει», με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, τον Θράσο Αβραάμ και τη Δέσποινα Φραντζή
Παρέμβαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα για τις εκκρεμότητες του πρωτογενούς τομέα – Χρηματοδότηση, στελέχωση των Δήμων και μέτρα για το δημογραφικό στο επίκεντρο
Το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛ.Α.Σ. Χίου προειδοποιεί για τις συνέπειες του κλεισίματος του αεροδρομίου, της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και της διακοπής συνεργασίας ακτινοδιαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ
Στο επίκεντρο της περιοδείας τα προβλήματα στρατιωτικών και φαντάρων, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις της εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις
Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή με 120 συντελεστές για την 114η επέτειο Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης, με στόχο να γνωρίσουν οι νέες γενιές την ιστορία του τόπου τους και να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα των επετείων