× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έτρεξαν για τη μαμά και γέμισαν τα Τσαμάκια με χαμόγελα

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη γιορτή «Τρέξε για τη Ζωή» στέλνοντας μήνυμα αγάπης, άθλησης και στήριξης στη μητρότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2026

Έτρεξαν για τη μαμά και γέμισαν τα Τσαμάκια με χαμόγελα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα, την άθληση και την κοινωνική συμμετοχή ήταν η Κυριακή 10 Μαΐου στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η 5η Γιορτή της Μητέρας «Τρέξε για τη Ζωή», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου και ο Δήμος Μυτιλήνης.

Τα τσαμάκια γέμισαν από οικογένειες, παιδιά, μητέρες και φίλους του αθλητισμού, οι οποίοι συμμετείχαν στις δράσεις της ημέρας σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Ελένη Δαγκλή, ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλες τις μητέρες και τόνισε πως η εκδήλωση έχει πλέον γίνει θεσμός. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και δεν αφορά επιδόσεις και διακρίσεις.

«Σήμερα δεν είμαστε εδώ για μετάλλια, δεν είμαστε εδώ για επιδόσεις, αλλά για να τρέξουμε χέρι χέρι με τον άνθρωπο που ήταν δίπλα μας στα πρώτα μας βήματα, μας έμαθε να περπατάμε και συνεχίζει να είναι δίπλα μας σε κάθε μας βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Δαγκλή ευχαρίστησε τον Δήμο Μυτιλήνης για τη στήριξη της διοργάνωσης, ιδιαίτερα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καθώς και τους χορηγούς της δράσης, το ζαχαροπλαστείο Πανταζή, το Φυτώριο Γιασσάς και τον Σύλλογο Ασπίδα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετείχαν αλλά και τους πολίτες που βρέθηκαν στα Τσαμάκια.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ημέρας, εξήγησε ότι προηγήθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά και σκυταλοδρομίες, ενώ ακολούθησαν οι κεντρικές διαδρομές τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος για τις μητέρες. Οι συμμετέχοντες κινήθηκαν σε διαδρομές 1 και 2 χιλιομέτρων, από την περιοχή της εισόδου της πλαζ έως το γεφυράκι στο Κάτω Κάστρο και επιστροφή.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας υπογράμμισε πως ο Δήμος στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τη δράση, επισημαίνοντας τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που συνδυάζουν την οικογένεια, τον αθλητισμό και την κοινωνική συμμετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες. Για ακόμη μια χρονιά με τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου συνδιοργανώνουμε αυτή την όμορφη δράση για τα παιδιά και τις μητέρες και ευχαριστούμε όλους όσοι τη στηρίζουν», ανέφερε.

Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η παρέμβαση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Εριφύλης Χιωτέλλη, η οποία στάθηκε στον πολλαπλό ρόλο της σύγχρονης γυναίκας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέες μητέρες.

Όπως σημείωσε, η μητρότητα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες ζωής, ωστόσο η πολιτεία οφείλει να στηρίζει ουσιαστικά τις γυναίκες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τόσο στον ρόλο της μητέρας όσο και στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ασφαλών παιδικών σταθμών, μεγαλύτερης στήριξης για τις νέες μητέρες, επαρκών αδειών μητρότητας και οικονομικών ενισχύσεων για τα νέα ζευγάρια.

«Αν θέλουμε μια κοινωνία ευτυχισμένη πρέπει να εξασφαλίσουμε μια μητέρα ευτυχισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας έστειλε τις δικές του ευχές σε όλες τις μητέρες και συνεχάρη τους διοργανωτές για τη δράση, επισημαίνοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν τα Τσαμάκια ως έναν ανοιχτό χώρο άθλησης, αναψυχής και κοινωνικής ζωής για τη Μυτιλήνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα χαράς, με πολλές οικογένειες να συμμετέχουν ενεργά, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της ζωής, της άθλησης και της στήριξης της μητρότητας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες

Οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, η κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο στο επίκεντρο της εκπομπής «Τα παιδία παίζει», με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, τον Θράσο Αβραάμ και τη Δέσποινα Φραντζή
Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Μεγαρίτη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών και τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στα νησιά
Στο τραπέζι οι ανάγκες των κοινωνικών δομών του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων

Προγραμματική Σύμβαση 100.000 ευρώ για τις μελέτες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και του κωδωνοστασίου
Βήμα αποκατάστασης για την εκκλησία των Χιδήρων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να κρατήσουμε τα νησιά μας δυνατά, ζωντανά και περήφανα»

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης και η σύνδεση της ιστορικής μνήμης με το μέλλον του Βορείου Αιγαίου.
«Να κρατήσουμε τα νησιά μας δυνατά, ζωντανά και περήφανα»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ποτέ στον Αχλαδόκαμπο λένε οι «Λάμπου Μύλοι»

Την αντίθεση της στην ταφή νεκρών προβάτων στην περιοχή εκφράζει η πρόεδρος του χωριού Αναστασία Παλιβάνη
Ποτέ στον Αχλαδόκαμπο λένε οι «Λάμπου Μύλοι»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παρεμβάσεις στο κτίριο που στεγάζει συλλόγους στις εργατικές πολυκατοικίες Μυτιλήνης

Ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες και απομακρύνθηκαν επικίνδυνοι σοβάδες – Δρομολογείται συνολική ανακαίνιση
Παρεμβάσεις στο κτίριο που στεγάζει συλλόγους στις εργατικές πολυκατοικίες Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου δεν μπορεί να περιμένει άλλο»

Παρέμβαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα για τις εκκρεμότητες του πρωτογενούς τομέα – Χρηματοδότηση, στελέχωση των Δήμων και μέτρα για το δημογραφικό στο επίκεντρο
«Η στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου δεν μπορεί να περιμένει άλλο»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο

Το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛ.Α.Σ. Χίου προειδοποιεί για τις συνέπειες του κλεισίματος του αεροδρομίου, της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και της διακοπής συνεργασίας ακτινοδιαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ
«Κόκκινος συναγερμός» για την υγεία στη Χίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα στρατόπεδα της Λέσβου η Μαρία Κομνηνάκα με κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο επίκεντρο της περιοδείας τα προβλήματα στρατιωτικών και φαντάρων, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις της εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις
Στα στρατόπεδα της Λέσβου η Μαρία Κομνηνάκα με κλιμάκιο του ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Μυτιλήνης

Από τις 9 έως τις 19 Νοεμβρίου παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στις οδούς Αλκαίου και Νιάνια, με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας λόγω των εργασιών ανάπλασης
Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

«Το Καφέ της Μνήμης» ζωντανεύει την ιστορία της Λέσβου

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή με 120 συντελεστές για την 114η επέτειο Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης, με στόχο να γνωρίσουν οι νέες γενιές την ιστορία του τόπου τους και να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα των επετείων
«Το Καφέ της Μνήμης» ζωντανεύει την ιστορία της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ από την Παρασκευή περιοχές του Πολιχνίτου

Κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις ή εκτίμηση για την αποκατάσταση της βλάβης – Εργασίες για οπτικές ίνες πραγματοποιούνται στο χωριό
Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ από την Παρασκευή περιοχές του Πολιχνίτου