
Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα της Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, εξαιτίας βλάβης στη γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης 66kV.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί από τις 05:00 τα ξημερώματα έως και τις 11:00 το πρωί και θα επηρεάσει σειρά περιοχών και κοινοτήτων της Δυτικής Λέσβου.
Ειδικότερα, χωρίς ηλεκτροδότηση θα παραμείνουν οι κοινότητες Άντισσας, Βατούσας, Γαβαθά, Ερεσού, Πτερούντας, Σιγρίου και Χιδήρων. Παράλληλα, διακοπές ενδέχεται να σημειωθούν και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, ανάλογα με το φορτίο του γραμμών.
Επιπλέον, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της Δυτικής Λέσβου, περιλαμβανομένων των περιοχών Αγίας Παρασκευής, Άγρας, Ανεμώτιας, Αργένου, Αρίσβης, Βαφειού, Βρίσας, Δαφίων, Καπής, Κεραμίου, Κλειούς, Λαφιώνας, Λεπέτυμνου, Λισβορίου, Μεσοτόπου, Μήθυμνας, Πάπιας Νάπιας, Παρακοίλων, Πέλης, Πέτρας, Πολιχνίτου, Σκαλοχωρίου, Σκουτάρου, Στύψης, Φίλιας και Καλλονής.
Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι, εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί πριν από την προκαθορισμένη ώρα. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο βρίσκονται συνεχώς υπό τάση και να αποφεύγουν κάθε επαφή ή προσέγγιση αγωγών και άλλων στοιχείων του δικτύου, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται στο έδαφος, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.