× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης

Ανακοίνωση «κόλαφος» κατά Ανδρουλάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2026

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης
' χρόνος ανάγνωσης

Με μία ανακοίνωση - κόλαφο κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Καστανίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πολιτική μου διαδρομή δεσμεύτηκα μόνο στο όνομα ιδεών και αρχών για τις οποίες έδωσα μάχη χωρίς συμβιβασμούς. Συχνά, με ανθρώπινο και πολιτικό κόστος.Διδάχτηκα από την έκπληξη των περιστάσεων, μα αδυνατώ να συνηθίσω την έκπληξη των προσώπων.


Στις εκλογές του 2023, ο κ. Ανδρουλάκης πήρε την έδρα της Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των πολιτών της από αυτόν που εξέλεξαν πρώτο. Στη συνέχεια, συνεργάτες του, διορισμένοι στον Τομέα Οργανωτικού, ανέλαβαν να απειλούν οργανώσεις, που τολμούσαν να με καλέσουν ως ομιλητή. Και για μην μείνει καμμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του, στο πρόσφατο συνέδριο, εφηύρε τροποποίηση του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για να αποκλείσει έναν και μοναδικό άνθρωπο από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Το ανώτατο όριο θητειών που θεσμοθέτησε για τους βουλευτές στο καταστατικό του κόμματος, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, δεν αφορά κανέναν άλλον, όπως ψευδώς διέδιδαν κάποιοι, παρά μόνον εμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο forum των Δελφών δήλωσε ότι εισηγήθηκε το όριο των θητειών, γιατί οι βουλευτές με μακρά θητεία είναι υπαίτιοι πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού. Ξέχασε, βέβαια, να πει ότι εξαίρεσε από τη ρύθμιση τους διατελέσαντες προέδρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να είναι βουλευτές, παρότι συμπλήρωσαν 20 χρόνια θητείας. Φαίνεται ότι οι διατελέσαντες πρόεδροι, όπως και ο ίδιος όταν στο μέλλον θα είναι «διατελέσας», καθαγιάζονται από τον τίτλο τους και μένουν «αμόλυντοι» από το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις.Ο ισχυρισμός του κ. Ανδρουλάκη είναι προσβλητικός, ανιστόρητος και υστερόβουλος.


Υστερόβουλος, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης θέλει βιαστικά να προσπερνά την οδυνηρή αλήθεια, ότι τα περισσότερα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων για τρέχουσες σκανδαλώδεις υποθέσεις έχουν μικρή κοινοβουλευτική θητεία, στην υπόθεση δε του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά διαβολική σύμπτωση, ερευνώνται άνθρωποι συνδεόμενοι στενά μαζί του, ένας εξ αυτών είναι και προφυλακισμένος.

Ανιστόρητος και προσβλητικός για προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας, με πολύχρονη παρουσία στην πολιτική και στη Βουλή, προσωπικότητες που έλαμψαν με το ηθικό παράδειγμά τους, τίμησαν τη Δημοκρατία, υπηρέτησαν την κοινωνία των πολιτών και όχι των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Ιωάννης Αλευράς ή ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος θα είχαν υποστεί την δοκιμασία να τεθούν υπό την κρίση του επιτήδειου Ανδρουλάκη, αν ήταν συγκαιρινός τους.


Σε ό,τι με αφορά, μου αρκεί το γεγονός ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο που συνέταξε τον ιδρυτικό νόμο για τον Συνήγορο του Πολίτη, που ίδρυσε την Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που δεν δίστασε να παραιτηθεί από υπουργός, υπερασπιζόμενος την διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες και τα δημόσια έργα, όταν η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τις δεσμεύσεις της. Μου αρκεί το γεγονός ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως βασικές διατάξεις νόμων κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής φέρουν την υπογραφή μου, ως υπουργού Δικαιοσύνης.

Η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, η προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον και όχι στις εκλογικές πελατείες έχουν σχέση με τη συνείδηση, τον χαρακτήρα, το ήθος των προσώπων και όχι με το εύρος των θητειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπεραίνω. Όταν η απρέπεια επαναλαμβάνεται, πρέπει η αξιοπρέπεια να απαντά.

Ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε με όλους τους πιθανούς τρόπους ότι δεν επιθυμεί την πολιτική παρουσία μου στο ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται. Επιθυμεί να έχει ελεύθερο το πεδίο για τις αποφάσεις του και, κυρίως, για τις μετεκλογικές πολιτικές επιλογές του. Υποβάλλω, γι’ αυτό, την παραίτησή μου.

Δεν παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Παραιτούμαι από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη.

Τον αποχαιρετώ με τη διατύπωση του Σατωβριάνδου: «Όσο πιο ασήμαντοι είναι αυτοί που κατέχουν εξουσία τόσο πιο πολύ ρέπουν προς την μικρότητα».

Κρατώ μέσα στην καρδιά μου τους κοινούς αγώνες που δώσαμε με πολλούς φίλους και συντρόφους, αγώνες που θα συνεχισθούν.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από τις εφτά πληγές του Φαραώ»

Σκληρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στην κυβέρνηση από την Καλλονή για τους χειρισμούς στον αφθώδη πυρετό – Ζήτησε αποζημιώσεις στο 100%, ειδική task force και προστασία της τοπικής παραγωγής
«Η κατάσταση είναι χειρότερη από τις εφτά πληγές του Φαραώ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δυτική Λέσβο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αφθώδη πυρετό

Σύσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου με κτηνοτρόφους, τυροκόμους, κτηνιάτρους και αυτοδιοικητικούς αυτή την ώρα στην Καλλονή
Στη Δυτική Λέσβο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αφθώδη πυρετό
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

1.922 έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Στη Λέσβο καταγράφηκαν 16 περιπτώσεις παραβάσεων
1.922 έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν θα σας φιμώσουν»!

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφικής ελευθερίας και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της ενημέρωσης με αφορμή τη μήνυση του Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Στρατή Τσομπανέλλη
«Δεν θα σας φιμώσουν»!
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τριήμερο δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εκπαιδευτικές δράσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και ανοιχτός διάλογος με τη συμμετοχή επιστημόνων, αλιέων και τοπικών φορέων από 14 έως 16 Μαΐου
Τριήμερο δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Νέος εξοπλισμός στα Πολύκεντρα Πλωμαρίου και Γέρας

Η προμήθεια έγινε από τον Δήμο Μυτιλήνης
Νέος εξοπλισμός στα Πολύκεντρα Πλωμαρίου και Γέρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε τροχιά αποκατάστασης οι ναοί σε Λισβόρι και Λαφιώνα

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης υπέγραψε τις προγραμματικές συμβάσεις για έργα που περίμεναν χρόνια οι τοπικές κοινωνίες
Σε τροχιά αποκατάστασης οι ναοί σε Λισβόρι και Λαφιώνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Δουδωνή σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «της πλάκας» τα σενάρια επιστροφής Τσίπρα και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο
Σφοδρή επίθεση Δουδωνή σε Τσίπρα και Μητσοτάκη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πολλές εκδηλώσεις
Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έκτακτες εργασίες της ΔΕΥΑΛ φέρνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Χωρίς κυκλοφορία οχημάτων τμήμα της Γεωργίου Μούρα από το πρωί της Τετάρτης
Έκτακτες εργασίες της ΔΕΥΑΛ φέρνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ζητήσαμε να σταματήσουν οι σφαγές πριν από τις κινητοποιήσεις»

Ο ΕκτελεστικόςΓραμματέας της Περιφέρειας Άρης Ελευθερίου αποκαλύπτει τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο από τις 8 Μαΐου για εμβολιασμούς και προστασία του ζωικού κεφαλαίου της Λέσβου
«Ζητήσαμε να σταματήσουν οι σφαγές πριν από τις κινητοποιήσεις»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέες μόνιμες προσλήψεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν ενώπιον του δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα 2 νέοι υπάλληλοι σε θέσεις διοικητικού και γεωτεχνικού προσωπικού μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ
Νέες μόνιμες προσλήψεις στον Δήμο Μυτιλήνης