× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν λύσεις τώρα οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια την ώρα που πραγματοποιείται η σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό με τον Χρήστο Κέλλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2026

Ζητούν λύσεις τώρα οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου
Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

1.30μμ Εξηλθε ο υφυπουργός κ. Κέλλας από τη σύσκεψη, με τους κτηνοτρόφους να μιλούν  για τις ελλείψεις κτηνιάτρων και να εκφράζουν την αγανάκτησή τους

1.20μμ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υφυπουργό. Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου προσπάθησε να κατευνάσει το πλήθος ανακοινώνοντας την εξής απόφαση: Αύριο, Πέμπτη θα παραλάβουν οι τυροκόμοι το γάλα και θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η παραλαβή του γάλακτος. «Η κυβέρνηση θα λύση το θέμα» είπε ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγανακτισμένοι παρέμειναν οι κτηνοτρόφοι.

Η σύσκεψη στο υπουργείο θα περιλαμβάνει και τα επόμενη βήματα κατόπιν γνωμοδότησης της Ευρωπαίκής Επιτροπής. Επίσης θα γίνονται απολυμάνσεις για τη μεταφορά των προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

12μμ: Οι κτηνοτρόφοι αγανακτούν από την επίσκεψη του Υφυπουργού Κέλλα: «Τίποτα δεν μας είπε» και κλείνουν τον δρόμο μπροστά από την Περιφέρεια.

Είναι εκνευρισμένοι γιατί όσοι βγήκαν από τη σύσκεψη εντός της Περιφέρειας (Σελάχας- Καλλονή, Καρίνου- Αντισσα, Καμμένος- Λεπέτυμνος) είπαν ότι ο υφυπουργός, Χ. Κέλλας δεν δέχεται να φύγουν τα τυροκομικά προϊόντα επικαλούμενος ότι θα γίνει η μετάδοση του ιού θα γίνει από τα φορτηγά. Μάταια φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι εξηγούσαν στον κ. Κέλλα ότι είναι ασφαλή τα προϊοντα τους. Μαζί στη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, οι δύο δήμαρχοι Λέσβου, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού, τονίζοντας ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης για να μπορούν να φύγουν τα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα επί 4,5 ώρες το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου συγκέντρωση κτηνοτρόφων της Λέσβου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιείται η κρίσιμη σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Κέλλα.

Η κινητοποίηση γίνεται με φόντο την έντονη ανησυχία που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα του νησιού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν θέσει σε επιφυλακή τον αγροτικό κόσμο. Παραγωγοί από διάφορες περιοχές της Λέσβου βρίσκονται στο σημείο, ζητώντας σαφείς απαντήσεις, διαφάνεια στις διαδικασίες και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γενική Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αναστασία Αντωνέλλη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Επίσης παρευρίσκονται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας καθώς και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρωτόκολλο διαχείρισης της νόσου, οι αποζημιώσεις και τα επόμενα βήματα για την προστασία της κτηνοτροφίας στο νησί.

Το κλίμα έξω από την Περιφέρεια είναι φορτισμένο, με τους κτηνοτρόφους να τονίζουν ότι το ζήτημα αφορά την επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους και συνολικά την τοπική οικονομία. Πολλοί δηλώνουν ότι περιμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, επισημαίνοντας πως κάθε καθυστέρηση εντείνει την ανασφάλεια.

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και το ΣΤΟ ΝΗΣΙ παρακολουθεί από κοντά τόσο τη σύσκεψη όσο και τη συγκέντρωση, μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίζονται.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου
«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε ελέγχους που έγιναν σε 47 εκτροφές του νησιού σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΑΓΟΡΑ

Παρέμβαση του Γιώργου Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου Παναγιώτη Τατάκη στο «Ν» 99 fm, ο Γιώργος Ζαφειρίου αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τα μητρώα και τις συνδρομές των επιχειρήσεων
Παρέμβαση του Γιώργου  Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο

Κάνει λόγο για ευθύνες κράτους και Περιφέρειας, ζητώντας άμεσες αποζημιώσεις, ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και σχέδιο προστασίας για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο
ΑΓΟΡΑ

Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος

Με απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου
Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο οι αφίξεις στο λιμάνι με τη Λέσβο να αναζητά ξανά τη χαμένη τουριστική της δυναμική
Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κτηνοτροφία καταρρέει

Η Λέσβος χάνει το ζωικό της κεφάλαιο και ζητά απαντήσεις
Η κτηνοτροφία καταρρέει
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών

Αναγκαία η ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τα μέτρα καραντίνας
Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας

Επιστήμονες, καταναλωτές και οργανώσεις προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις των νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε υγεία, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή
Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας