× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός στα ερείπια του εργοστασίου στα Τρίκαλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2026

Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες
' χρόνος ανάγνωσης

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα, καθώς εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός εργαζόμενης που αγνοούνταν μετά τη φονική έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στις εγκαταστάσεις, όπως και οι υπόλοιπες 4 εργαζόμενες που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα. Όλες τους έχασαν τη ζωή τους εγκλωβισμένες στον χώρο εργασίας τους, προκαλώντας βαθιά συγκίνηση και οργή στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4.00 τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά στην πτέρυγα του εργοστασίου όπου βρίσκονταν 13 εργαζόμενοι. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές και να καταρρεύσουν τμήματα του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από το υπόγειο, κοντά στους φούρνους παραγωγής. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής προπανίου ή άλλων εύφλεκτων υλικών, καθώς και πιθανό πρόβλημα στο σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων.

Στο νοσοκομείο συγγενείς και τραυματίες

Οι συγγενείς των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Τρικάλων για τη διαδικασία της ταυτοποίησης, μέσα σε κλίμα οδύνης. Παράλληλα, στον χώρο της τραγωδίας βρέθηκαν εισαγγελικές αρχές και η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξι εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Ψυχολόγοι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρέχουν υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Λιγότεροι εργαζόμενοι λόγω εκδήλωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του δυστυχήματος το εργοστάσιο λειτουργούσε σε 24ωρη βάρδια. Ωστόσο, λόγω εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στη συγκεκριμένη βάρδια εργάζονταν μόλις 12 άτομα αντί για περίπου 30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, αν το εργοστάσιο λειτουργούσε με πλήρη στελέχωση, ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα σενάρια που εξετάζει η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Στο επίκεντρο βρίσκονται η πιθανή διαρροή προπανίου, η δυσλειτουργία του συστήματος ανίχνευσης αερίων, προβλήματα στους φούρνους, καθώς και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Το εργοστάσιο έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ το ωστικό κύμα της έκρηξης έγινε αισθητό σε μεγάλη απόσταση, προκαλώντας δονήσεις και ζημιές ακόμη και σε κτίρια της πόλης.

Θρήνος και αναμονή απαντήσεων

Συντετριμμένοι είναι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των 5 γυναικών που έχασαν τη ζωή τους. Όλοι κάνουν λόγο για εργαζόμενες που αγωνίζονταν καθημερινά για τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους.

Η τοπική κοινωνία ζητά πλέον ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες ασφάλειας στο εργοστάσιο και για το αν τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης

Πίεση Μουτζούρη προς το Υπουργείο για ίση μεταχείριση των νησιών στις μεταφορές
Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 2 ακόμη αγνοουμένων εργαζομένων
Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του

Σοκ προκαλεί στη Γλυφάδα η δολοφονία 80χρονου άνδρα από τον 46χρονο γιο του. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος είχε καταδικαστεί για τον φόνο της μητέρας του το 2014
Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις και η νομισματική πολιτική ενισχύουν την ανασφάλεια στις αγορές
Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες

Οργή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, φόβοι για κλιμάκωση και κύμα αντιδράσεων μετά το αιματηρό περιστατικό
Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο
«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση για την επιχειρηματικότητα στον Αγιο Ευστράτιο

Ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία και προβλήματα των επαγγελματιών την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση για την επιχειρηματικότητα στον Αγιο Ευστράτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Υπερφορολόγηση της εργασίας στην Ελλάδα

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών διαπιστώνει αυτό που οι εργαζόμενοι στη χώρα βιώνουν από την εφαρμογή των μνημονίων ως σήμερα
Υπερφορολόγηση της εργασίας στην Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νεκρό 4χρονο παιδί στην Ικαρία. Τραγωδία με πρόσφυγες ‑ μετανάστες

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Περδίκι μετά την αποβίβαση περίπου 50 ατόμων, με 45 διασωθέντες και ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή
Νεκρό 4χρονο παιδί στην Ικαρία. Τραγωδία  με πρόσφυγες ‑ μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 30 Ιανουαρίου

Θα καταβληθούν 2,47 δις ευρώ σε 4,31 εκατομμύρια δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 30 Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με διακριτική παρουσία και χωρίς πρωτόκολλο ο Πρωθυπουργός έκανε σκι και συνομίλησε με πολίτες
Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης