
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Λουτρών για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Προληπτική Ιατρική, με τη στήριξη του Συνδέσμου «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» του Δήμος Μυτιλήνης, καλεί το κοινό την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026, στις 18:00, στην Αίθουσα Πολιτισμού Λουτρών, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη και την προσφορά του συγχωριανού Γεώργιος Μαρινέλλη, αιμοδότη από το 1960, τιμώντας έναν άνθρωπο που με τη στάση ζωής του συνέβαλε ουσιαστικά στη διάδοση της κουλτούρας της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση, η παρουσία των πολιτών θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα μια ευκαιρία υπενθύμισης της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας, όχι μόνο ως πράξης ανθρωπιάς, αλλά και ως κρίσιμου πυλώνα δημόσιας υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια μακρά παράδοση δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.