
Ημερίδα με αντικείμενο τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και η ΛΕΑΔ Μυτιλήνης, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση της νομικής κοινότητας για τις αλλαγές που εισάγονται με τους νόμους 5221/2025 και 5264/2025. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23.1.2025 στις 17.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται εισηγήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των βασικών αλλαγών στη διαδικασία, από την άσκηση της αγωγής έως την κατάθεση των προτάσεων, τη νέα τακτική διαδικασία, τις τροποποιήσεις ως προς την έφεση και τις ρυθμίσεις στην αναγκαστική εκτέλεση. Τις θεματικές θα αναπτύξουν ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Πάρις Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γεώργιος Λαζαρίδης, καθώς και οι εφέτες Αντώνιος Βαθρακοκοίλης και Γεώργιος Πλαγάκος.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης των δικηγόρων και των νομικών λειτουργών, σε μια περίοδο που οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις μεταβάλλουν ουσιώδεις πτυχές της πολιτικής δίκης και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή δικαστηριακή πρακτική. Οι διοργανωτές επισημαίνουν τη σημασία της έγκαιρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν ομαλά και με ασφάλεια δικαίου.