
Με εντολή του Κώστα Μουτζούρη και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 προγραμματίζεται η αποτύπωση της λεκάνης του ταμιευτήρα Σεδούντα, του λεγόμενου φράγματος Σεδούντα, με στόχο την εκτίμηση της ζημιάς που έχει προκληθεί στη γεωμεμβράνη του από τους ισχυρούς νότιους ανέμους των τελευταίων ημερών.
Η αυτοψία και η τεχνική αποτύπωση κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα της κατάστασης του ταμιευτήρα και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής, ενόψει και της θερινής περιόδου.
Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι η απόδοση ευθυνών. «Δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Είναι η στιγμή για δράση. Το θέρος “καταφθάνει”. Το Πλωμάρι αναπτύσσεται και συγκεντρώνει μεγάλους αριθμούς επισκεπτών. Δεν είναι επιτρεπτό να στερηθεί του νερού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ, θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος κρίσιμης σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων και την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.