× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ευχές και διεκδικήσεις στην πίτα των εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2026

Ευχές και διεκδικήσεις στην πίτα των εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Σε κλίμα συναδελφικότητας και συγκρατημένης αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στον Δήμο Μυτιλήνης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, με τη συμμετοχή εργαζομένων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημήτρης Κόνσουλας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία ανταλλαγής ευχών και ουσιαστικής επικοινωνίας, μακριά από την καθημερινή πίεση της εργασίας. Όπως ανέφερε, η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, με τους εργαζόμενους του Δήμου να βρίσκονται για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με συνέπεια, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες και με περιορισμένα μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κόνσουλας υπογράμμισε ότι, παρά τις δυσκολίες, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η συλλογική προσπάθεια επέτρεψαν στους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, τόνισε πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, σεβασμό στον ρόλο και το έργο κάθε εργαζομένου και ουσιαστικό διάλογο με τη Δημοτική Αρχή, με στόχο έναν Δήμο πιο αποτελεσματικό και πιο ανθρώπινο για τους πολίτες. Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και το φλουρί της βασιλόπιτας να φέρει τύχη σε όλο το προσωπικό, εκφράζοντας την προσδοκία το 2026 να είναι μια χρονιά με λιγότερες δυσκολίες και περισσότερες κατακτήσεις.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους, σημειώνοντας τη σημασία της συνέχισης της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία 2 χρόνια, τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου στάθηκε στη σημασία της άμεσης επαφής της Δημοτικής Αρχής με τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντάς τη ως κρίσιμο στοίχημα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την εμπειρία του ως εργαζόμενος στην Αυτοδιοίκηση για 37 χρόνια, υπογράμμισε ότι η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες προϋποθέτει καλή συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση και τους υπαλλήλους. Τόνισε ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες και ότι υπάρχει ηθική υποχρέωση για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Ο κ. Αλεξίου επανέλαβε ότι η ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αναφερόμενος στη συγκρότηση του νέου Προεδρείου και στη μάχη που δίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο για κρίσιμα ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και τύχη στις οικογένειες των εργαζομένων και καλύτερες προοπτικές για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, καθώς απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εργαζόμενους του Δήμου Μυτιλήνης που συνταξιοδοτήθηκαν την περσινή χρονιά. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων τίμησε την πολυετή προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό προς ανθρώπους που υπηρέτησαν επί σειρά ετών τους πολίτες της Μυτιλήνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρεμβάσεις του Δήμου Λήμνου στον Αγιο Ιωάννη Κάσπακα

Υποχώρησε τμήμα του παραλιακού δρόμου, απαγόρευση κυκλοφορίας και σχέδιο τεχνικής αποκατάστασης
Παρεμβάσεις του Δήμου Λήμνου στον Αγιο Ιωάννη Κάσπακα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πραγματικά αντισυστημικό μόνο το ΚΚΕ»

Ομιλία της βουλεύτριας του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στο κανάλι της βουλής για ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα
«Πραγματικά αντισυστημικό μόνο το ΚΚΕ»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού άνοιξε η αυλαία του Μυτιληνιού καρναβαλιού

Στο φετινό, 9ο«Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» με θέμα «Το ημερολόγιο του Καπετάν Μωρέλη» συμμετέχουν 21 πληρώματα με 250 άτομα, αριθμός ρεκόρ για τις διοργανώσεις των τελευταίων ετών
Με Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού άνοιξε η αυλαία του Μυτιληνιού καρναβαλιού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή της οικογένειας του Ηλία Κακαλιού που εκτελέσθηκε το `44 από τους Γερμανούς

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τις τελευταίες στιγμές των εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Επιστολή της οικογένειας του Ηλία Κακαλιού που εκτελέσθηκε το `44 από τους Γερμανούς
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα Πηγαδάκια μετά την κακοκαιρία της Κυριακής

Οι ισχυροί νοτιάδες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή με τη θάλασσα να βγαίνει στην στεριά και να προκαλεί ζημιές σε καταστήματα της περιοχής
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα Πηγαδάκια μετά την κακοκαιρία της Κυριακής
ΧΩΡΙΑ

Διακοπή υδροδότησης στην Παναγιούδα στον Δήμο Μυτιλήνης

Από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου ως το μεσημέρι της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου
Διακοπή υδροδότησης στην Παναγιούδα στον Δήμο Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Μάχη για τις Σκάλες Μανταμάδου

Στο επίκεντρο το υβριδικό πάρκο 30 MW και η κινητοποίηση των συλλόγων την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ
Μάχη για τις Σκάλες Μανταμάδου
ΑΓΟΡΑ

Ζητά ελέγχους και παράταση για το Iris στις επιχειρήσεις ο Παρασκευαΐδης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
Ζητά ελέγχους και παράταση για το Iris στις επιχειρήσεις ο Παρασκευαΐδης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παραμύθι για «μεγάλους» και μουσική για όλες τις καρδιές

Με τη Νάσια Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στο γηροκομείο Μυτιλήνης
Παραμύθι για «μεγάλους» και μουσική για όλες τις καρδιές
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά σε αγροτικό όχημα στα Μιστεγνά

Τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά τη στάθμευσή του – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, χωρίς τραυματισμούς
Φωτιά σε αγροτικό όχημα στα Μιστεγνά
ΥΓΕΙΑ

Στην Ανεμώτια η κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας ενηλίκων Μυτιλήνης

Ανοιχτή ομάδα ψυχοθεραπείας και δράσεις στην κοινότητα
Στην Ανεμώτια η κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας ενηλίκων Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρελό, μασκέ πάρτι, στην Πέτρα

Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής στο στο αποκριάτικο πάρτι μασκέ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πέτρας
Τρελό, μασκέ πάρτι, στην Πέτρα