× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αισιοδοξία και συναινέσεις στο μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026

Ο πρωθυπουργός κάνει απολογισμό του 2025, μιλά για μεγάλες προκλήσεις τη νέα χρονιά και θέτει τη συνεννόηση ως βασικό όρο για τις αλλαγές που έρχονται

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2025

Αισιοδοξία και συναινέσεις στο μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στα κυβερνητικά ορόσημα του 2025 αλλά και τους στόχους για το 2026 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για την αλλαγή του χρόνου. Υπογραμμίζει την ανάγκη προσαρμοστικότητας, αναφέροντας τα επιτεύγματα της χώρας: τη φορολογική μεταρρύθμιση για τη μεσαία τάξη και τους νέους, την ανακαίνιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, καθώς και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης σε μελλοντικά ορόσημα, όπως η ένταξη των ελληνικών φρεγατών Belharra στον στόλο, η ενίσχυση των καθαρών αποδοχών και η Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζοντας ότι για την επιτυχία τους απαιτούνται ωριμότητα, συνέπεια και ευρύτερες συναινέσεις. Τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κινηθεί με υπευθυνότητα, αποφεύγοντας τη δημαγωγία και τις επικίνδυνες πολιτικές «πειραματισμούς», προτάσσοντας το έργο, τη δουλειά και τη σιγουριά για τον πολίτη. Κλείνοντας, καλεί τους πολίτες να υποδεχτούν το 2026 με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, έχοντας ως πυξίδα τα αποτελέσματα και τα διδάγματα του 2025, και με ορίζοντα το 2030, που σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την επίσημη ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι ημέρα γιορτής αλλά και αναστοχασμού. Είναι μία ευκαιρία να περάσουμε χαρούμενες στιγμές με αυτούς που αγαπάμε, να ανταλλάξουμε ευχές για ένα καλύτερο αύριο και, ταυτόχρονα, να μετουσιώσουμε θετικά τις εμπειρίες του χρόνου που φεύγει. Αυτό θα κάνουν σε λίγο εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο γύρισμα του χρόνου, πάντως, ας σκεφτούμε και εκείνους που θα τους βρει στις δουλειές τους: από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία και τους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, μέχρι τους εργαζόμενους στην εστίαση, και από τους αστυνομικούς που κάνουν τους ελέγχους αλκοτέστ, μέχρι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορά μας. Γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν για να μπορούμε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Το τελευταίο αποκτά κρίσιμη σημασία στους ταραγμένους καιρούς μας, πολύ περισσότερο όταν το 2025 παραδίδει έναν κόσμο σε αστάθεια και σε αναζήτηση νέων ισορροπιών, με πρωτοφανείς γεωπολιτικές αλλαγές αλλά και μεγάλες οικονομικές αβεβαιότητες, ενώ και το 2026 ανατέλλει με τη σειρά του γεμάτο πολλαπλές προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω, όμως, από κάθε δυσκολία, μπορεί να κρύβεται και μία ευκαιρία. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι κρίσεις που αντιμετωπίσαμε. Για να αποδειχθεί έτσι ότι, σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η προσαρμοστικότητα καθίσταται πλέον εθνική αναγκαιότητα.

Σε μία τέτοια σύνθετη συγκυρία, η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα νέα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δεδομένα ενδυναμώνοντας τη θέση της. Όχι, προφανώς, χωρίς καθυστερήσεις ή λάθη, με αποτελέσματα, ωστόσο, που αναμφισβήτητα την έχουν κάνει πιο ισχυρή. Με θωρακισμένη την άμυνά της, σε ανάπτυξη την οικονομία της και πιο δυναμική την κοινωνία της, να βελτιώνει διαρκώς την καθημερινότητά της.

Στα ορόσημα του 2025 ανήκει σίγουρα η φορολογική μεταρρύθμιση που στηρίζει το εισόδημα της μεσαίας τάξης αλλά και των νέων. Επίσης, η ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ο εκσυγχρονισμός της παιδείας, όπως και η γεωπολιτική αναβάθμιση της πατρίδας μας, τόσο ως ενεργειακού κόμβου όσο και ως κράτους που αξιοποιεί τους υποθαλάσσιους πόρους του, με συνεργασίες μεγάλης εθνικής, οικονομικής και γεωστρατηγικής σημασίας.

Όλα αυτά, ενώ σε λίγο θα καταπλέει στη Σαλαμίνα ο «Κίμων», η πρώτη από τις τέσσερις ελληνικές φρεγάτες Belharra, με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας να πρoεδρεύει στο Eurogroup και τις καθαρές αποδοχές όλων να αυξάνονται, κάθε χρόνο, ως «ανάχωμα» στο κόστος ζωής.

Αυτή, ωστόσο, είναι μόνο η μία όψη των πραγμάτων. Γιατί είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε. Για παράδειγμα, την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα σε σωστές, επιτέλους, βάσεις, με λογική και διάλογο, αλλά και με τολμηρές τομές που δεν θα κρύβουν, πια, το πρόβλημα «κάτω από το χαλί». Και, ασφαλώς, χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας, όταν η πολιτεία έχει ήδη ανταποκριθεί στα περισσότερα αιτήματα των αγροτών.

Η συνεννόηση, λοιπόν, στις μεγάλες αλλαγές που ακόμα έχει ανάγκη ο τόπος, ανάγεται σε κορυφαίο ζητούμενο της χρονιάς που ξημερώνει, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία θα εκκινήσει η διαδικασία μιας φιλόδοξης Συνταγματικής Αναθεώρησης. Για να ολοκληρωθεί με επιτυχία θα χρειαστούν ευρύτερες συναινέσεις. Θα δοκιμαστούν, επομένως, στην πράξη η ωριμότητα, η συνέπεια, αλλά και η επάρκεια κάθε πολιτικής δύναμης.

Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι και η απαίτηση των πολλών, εκείνων που πρώτα σκέφτονται και μετά μιλούν αντί, απλώς, να φωνασκούν, όσων θέλουν να κρίνουν αλλά και να συγκρίνουν. Γι’ αυτό και με το ίδιο πρόταγμα θα κινηθεί στη νέα χρονιά η κυβέρνηση, επιμένοντας στην τροχιά της σιγουριάς και της δουλειάς, αρνούμενη τη δημαγωγία, την τοξικότητα, αλλά και τους επικίνδυνους πειραματισμούς, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, και επιλέγοντας μία πορεία ευθύνης και έργου.

Αξίζει, συνεπώς, να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους. Άλλωστε, η Ελλάδα και όλοι μας είμαστε τώρα και πιο έμπειροι αλλά και πιο δυνατοί από ποτέ. Οπλισμένοι με τις μεγάλες κατακτήσεις του λαού μας, όσο και από τα διδάγματα που έφερε το 2025. Γι’ αυτό και ξεκινάμε με πυξίδα πάντα το αποτέλεσμα, ώστε με επιμονή και προσπάθεια να βαδίσουμε ακόμη πιο μπροστά, έχοντας πρώτο σταθμό το 2026, αλλά και ορίζοντα ελπίδας το 2030 -είναι ένα έτος-ορόσημο, καθώς τότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επίσημη ίδρυση του νεοελληνικού κράτους-, εξαλείφοντας οριστικά τις παθογένειες που ακόμα το ταλανίζουν.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!».

 Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βίντεο με άγριο καβγά ανηλίκων κυκλοφορεί στα κινητά της Μυτιλήνης

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε δρόμο πίσω από την προκυμαία. Γονιός που είδε το βίντεο περιγράφει σκηνές βίας και σοκάρεται από το γεγονός ότι άλλοι ανήλικοι κατέγραφαν τον καβγά.
Βίντεο με άγριο καβγά ανηλίκων κυκλοφορεί στα κινητά της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρκαγιά κοντά στην παλιά χωματερή της Αντισσας

Σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε η φωτιά λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι – Κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες και δύο οχήματα
Πυρκαγιά κοντά στην παλιά χωματερή της Αντισσας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγνοείται ηλικιωμένος από τον Αφάλωνα

Έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τον Δημήτριο Γιαννάκα του Γεωργίου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου και δεν επέστρεψε
Αγνοείται ηλικιωμένος από τον Αφάλωνα
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Μας διώχνουν από τη θάλασσα», οργή των παράκτιων αλιέων στη Μυτιλήνη

Καύσιμα, VMS και νέες υποχρεώσεις βάζουν σε δοκιμασία τα μικρά σκάφη – «Δεν υπάρχει προοπτική για τα παιδιά μας», λένε οι αλιείς
«Μας διώχνουν από τη θάλασσα», οργή των παράκτιων αλιέων στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

24 εθελοντές αιμοδότησαν στην Αγιάσο

Στην 27η εθελοντική αιμοδοσία προσήλθαν 33 άτομα, ενώ τρεις συμμετείχαν για πρώτη φορά
24 εθελοντές αιμοδότησαν στην Αγιάσο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μυτιλήνη περπάτησε για την ελπίδα και για κάθε γυναίκα που αγωνίζεται

Πρωτόγνωρη συμμετοχή στο κάλεσμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο και κοινό μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει μόνος του την ασθένεια
Η Μυτιλήνη περπάτησε για την ελπίδα και για κάθε γυναίκα που αγωνίζεται
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Ανεκτίμητος θεματοφύλακας της ιστορικής μας μνήμης»

Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα, δημάρχου Μυτιλήνης, για τα 500 χρόνια από την ίδρυση της Μονής Λειμώνος
«Ανεκτίμητος θεματοφύλακας της ιστορικής μας μνήμης»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρανάλωμα του πυρός ιστιοφόρο στο Τάρτι, σώθηκε στο παρά πέντε ο Γερμανός επιβαίνων

Το σκάφος κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε, ενώ ο μοναδικός επιβαίνων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Παρανάλωμα του πυρός ιστιοφόρο στο Τάρτι, σώθηκε στο παρά πέντε ο  Γερμανός επιβαίνων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οργή Μουτζούρη για την απάντηση της Κτηνιατρικής στον Παλλεσβιακό Φορέα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Περιφερειάρχης αντέδρασε έντονα στην απαίτηση προσκόμισης δικαιολογητικών — Ζήτησε καθαρές απαντήσεις για τους ελέγχους στην εκτροφή που ο Φορέας αποδίδει στον πρώην προϊστάμενο της υπηρεσίας
Οργή Μουτζούρη για την απάντηση της Κτηνιατρικής στον Παλλεσβιακό Φορέα
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνέχεια στην υπόθεση των καταγγελιών για μίζες με συνέντευξη Ιωακείμ

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Mythical Coast η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δυτικής Λέσβου θα μιλήσει στους δημοσιογράφους
Συνέχεια στην υπόθεση των καταγγελιών για μίζες με συνέντευξη Ιωακείμ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χειμώνας με ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια και λιγότερες πτήσεις

Οι τιμές φτάνουν τα 1.300 δολάρια ανά τόνο, ενώ οι εταιρείες περιορίζουν πτήσεις και προετοιμάζονται για ανατιμήσεις στα εισιτήρια
Χειμώνας με ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια και λιγότερες πτήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους η Σοφία Σακοράφα

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παράγοντες του κλασικού αθλητισμού ξεναγήθηκαν στα ευρήματα, με αφορμή τους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες
Στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους η Σοφία Σακοράφα