× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε ευρωβουλευτή

Αιτία η επίθεση με γροθιές σε Έλληνα δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2025

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε ευρωβουλευτή
' χρόνος ανάγνωσης

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Νίκο Παππά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Παράλληλα, αιτείται άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την απόφαση του ο Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε ήδη τον επικεφαλής της ευρωομάδας, ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι οδήγησε στη διαγραφή Παππά

Όλα έγιναν το βράδυ της Τρίτης σε μπαρ στο Στρασβούργο. Εκεί είχαν πάει δημοσιογράφοι της αποστολής, περίπου στις 23:30 τοπική ώρα ενώ στο ίδιο μπαρ ήταν με συνεργάτες του και ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δημοσιογράφος του News24/7 Νίκος Γιαννόπουλος ξεκίνησε να φύγει μαζί με μια συνάδελφό του για να κατευθυνθούν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, όταν απροκάλυπτα, όπως καταγγέλλει και αναίτια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περνούσε από δίπλα του, του έβαλε τρικλοποδιά. Ο Νίκος Γιαννόπουλος έκπληκτος, του ζήτησε τον λόγο λέγοντας του «μη με ξαναακουμπήσεις».

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής είπε στον Ν. Γιαννόπουλο να «βγουν έξω να λογαριαστούν». Ο δημοσιογράφος συνέχισε για να φύγει από το μπαρ και μόλις έφτασε στην πόρτα που ενώνει το μπαρ με ένα κατάστημα εστίασης, ο Νίκος Παππάς φέρεται να του έριξε δυο δυνατές γροθιές στο κεφάλι από πίσω με αποτέλεσμα να πέσει στο διάδρομο μεταξύ των δύο καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του φώναξε «τι κάνεις εκεί; είσαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής» με τον Νίκο Παππά να του απαντά «Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;».

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια επέστρεψε στο μπαρ χτυπημένος για να ενημερώσει τους συναδέλφους της δημοσιογραφικής αποστολής ότι δέχθηκε επίθεση από τον ευρωβουλευτή, βγήκαν όλοι έξω από το μπαρ (ο παθών, δημοσιογράφοι και ο Ν. Παππάς με συνεργάτες του) όπου ο Νίκος Παππάς φέρεται να έκανε υποτιμητικά σχόλια εναντίον του δημοσιογράφου. Ο Νίκος Γιαννόπουλος αποχώρησε με συνάδελφό του και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τα μεσάνυχτα ο Νίκος Γιαννόπουλος δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο συνεχείς κλήσεις από το τηλέφωνο του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, καθώς και δύο μηνύματα στο Whatsapp, στα οποία ουδέποτε απάντησε. Την Τετάρτη, ο δημοσιογράφος υπέβαλε μήνυση στην αστυνομική διοίκηση Αλσατίας, που εδρεύει στο Στρασβούργο και περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό στον αστυνομικό, που του πήρε κατάθεση.

Ο ευρωβουλευτής κατηγορείται για άσκηση βίας από εκπρόσωπο σε θεσμικό ρόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ανάρτηση του δημοσιόγραφου Νίκου Γιαννόπουλου

Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος σημειώνει ότι «Καλησπέρα σε όλους,όλες,όλα. Επειδή έχετε σπάσει το κινητό μου από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση ενημερώνω άπαντες ότι είμαι καλά. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους...»

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα

Ανακοίνωση για το περιστατικό και τη διαγραφή Παππά με σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Χθες το βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο, αφού τον έβρισε χυδαία. Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων απαξιωτικών και επιθετικών συμπεριφορών του εν λόγω ευρωβουλευτή, με πολλά διαφορετικά θύματα, για τις οποίες το κόμμα του ακολούθησε την τακτική της αποσιώπησης και της πολιτικής κάλυψης] αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης.

«Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει. Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα. Όπως και να έχει, το γεγονός ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούσαν στο κόμμα τους έναν άνθρωπο με τέτοιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτοί που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής και τους τιμητές του κράτους δικαίου είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι υποκριτές».

ΠΑΣΟΚ: Τραμπούκικη συμπεριφορά

«Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό και την τραμπούκικη συμπεριφορά του Ευρωβουλευτή Νίκου Παππά σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας» καταλήγει.

Νέα Αριστερά: Ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στη δημοκρατική λειτουργία

Σφοδρή κριτική και από τη Νέα Αριστερά για τον Νίκο Παππά, όπου σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «Η επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος του NEWS 24/7, Νίκος Γιαννόπουλος, στο Στρασβούργο από τον μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, είναι απολύτως καταδικαστέα και αδιανόητη. Η βία απέναντι σε δημοσιογράφο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση. Αποτελεί ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στη δημοκρατική λειτουργία. Η Νέα Αριστερά στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του δημοσιογράφου και κάθε ανθρώπου που κάνει τη δουλειά του χωρίς φόβο».

 

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ναι υπό όρους στην ηλεκτρική διασύνδεση

Όχι στην ανάπτυξη βιομηχανικών πάρκων ΑΠΕ, όχι στις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τα νησιά προβλέπει η θετική γνωμοδότηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο Βορείου Αιγαίου

Ανασφάλεια δικαίου και εμπλοκή συναλλαγών καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνάντηση Ειρήνης στη Μυτιλήνη

Συζήτηση για τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα και τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δημιουργίες και ευχές
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος, Αυγενάκης και Πιερρακάκης στο σπίτι του Μανόλη Ξυλούρη

Όλοι μαζί έβλεπαν μπαλίτσα στο σπίτι του αδελφού του «Φραπέ»
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του χώρου στάθμευσης στα Κεραμειά

Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν από το Τμήμα Αυτεπιστασίας του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Τριών Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Ευχές και μηνύματα στήριξης προς το Πυροσβεστικό Σώμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΔΕΥΑΛ στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΔΕΥΑ

Η ΔΕΥΑΛ στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΔΕΥΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Η καλλιτεχνική παρακαταθήκη του Νίκου Περέλη τιμήθηκε στη Μυτιλήνη

Οι ΦΙΜΠΟΔ και οι θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης συγκίνησαν το κοινό στο θέατρο του ΦΟΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοπρατήθηκε το έργο εκσυγχρονισμού του Παιδικού Σταθμού Ερεσού

Προϋπολογισμός 508.758,58 ευρώ από το πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης γνώρισαν την τέχνη της φωτογραφίας

Φωτογραφικό Εργαστήρι με τον Στρατή Τσουλέλλη και τον Γιώργο Τρεβλάκη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Κανένα σχολείο κλειστό, κανένας μαθητής χωρίς δάσκαλο»

Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στη Λέσβο