× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

16 Δεκεμβρίου απεργία και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης

Κάλεσμα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου για συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΕΚ στις 9 το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/12/2025

16 Δεκεμβρίου απεργία και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου ανακοινώνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, καλώντας εργαζόμενους και πολίτες να δώσουν μαζικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου, η συμμετοχή των γιατρών εντάσσεται στην αντίδραση απέναντι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2026, που χαρακτηρίζεται αντιλαϊκός, αλλά και στην κατασταλτική πολιτική που οδηγεί αγωνιστές εργάτες και αγρότες στα δικαστήρια. Παράλληλα, εκφράζεται ανοιχτά η στήριξη στον αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους σε όλη τη χώρα διεκδικώντας την επιβίωσή τους.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται στις 16 Δεκεμβρίου προβλέπει κλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης, καθώς οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι αυξάνονται στα 73,5 δισ. ευρώ από 70 δισ. το 2025. Επισημαίνεται ότι το 95% των φόρων θα επιβαρύνει και πάλι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ το πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των φορολογούμενων με εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα δει ελάχιστη ελάφρυνση.



Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις δίκες που διεξάγονται την ίδια ημέρα στη Λέσβο, όπου ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, παραπέμπονται με κατηγορίες που χαρακτηρίζονται αβάσιμες για τη συγκέντρωση της 7ης Φεβρουαρίου 2022 ενάντια στην κατασκευή της δομής στη Βάστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ καταγγέλλει κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, υπογραμμίζοντας ότι οι διώξεις απέναντι στους αγρότες και σε όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους πρέπει να σταματήσουν άμεσα.



Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση της 16ης Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι ο αγώνας των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων αφορά ολόκληρη την κοινωνία και συνδέεται με το αίτημα για αξιοπρεπές εισόδημα, φτηνά και ασφαλή αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της απόφαση του 39ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην απεργία από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια της Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Σε πλήρη εξέλιξη η σταδιακή στελέχωση και οργάνωση μιας δομής ζωτικής σημασίας για τη βορειοανατολική Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερωτική δράση για τη χρήση κράνους στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αστυνομία, Τροχαία και Εκπαίδευση ενώνουν δυνάμεις για την οδική ασφάλεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς

Τρία γεμάτα καλάθια με τρόφιμα προσφέρθηκαν στο «ΣιτίΖω» από τα παιδιά της Γ Γυμνασίου Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΑΙΟ Μυτιλήνης στο Ίδρυμα Θεομήτωρ Αγιάσου με μήνυμα προσφοράς πριν τις γιορτές

Η ποδοσφαιρική ομάδα απέδειξε ότι ο αθλητισμός μπορεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Αλέξης Ρίζος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 στις 13.30, για τα κενά στα σχολεία και τις συγχωνεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί ραβδιστάδες και μαζώχτρες στη Θερμή

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής έζησαν από κοντά το λιομάζωμα και την παράδοση της λεσβιακής ελιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Γέρα

Οδηγός και συνεπιβάτης τραυματίστηκαν μετά από εκτροπή
ΥΓΕΙΑ

103 αιμοδότες στην τριήμερη αιμοδοσία του Δεκεμβρίου

Θετικός απολογισμός από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης εκθέτουν τα έργα τους

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης