
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών, που χαρακτηρίστηκαν από τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην σύγχρονη ιστορία της Ένωσης. Συνολικά 128 εκπαιδευτικοί ψήφισαν, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 90% των μελών.
Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά στο πλαίσιο της δια ζώσης ψηφοφορίας, ενώ η τόσο υψηλή συμμετοχή θεωρείται από τα μέλη της ΕΛΜΕ επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας που έχει καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της παρουσίας και της δράσης της Ένωσης.
Με βάση το καταστατικό, η κατανομή των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξασφαλίζει 3 έδρες με 59 ψήφους. Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών λαμβάνει 1 έδρα με 34 ψήφους, ενώ οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις κερδίζουν επίσης 1 έδρα συγκεντρώνοντας 30 ψήφους.
Στη διαδικασία συμμετείχαν 144 εγγεγραμμένοι, με 128 ψηφίσαντες. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 123, τα λευκά 2 και τα άκυρα 3.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η ΕΛΜΕ στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, Βρύζα Κωνσταντίνο, Κωστακιώτη Ανδρέα, Σαλαγκούδη Μαρία, Πάλλα Δόμνα και Αλαμάνου Μαρία, για την καθοριστική συμβολή και την υπομονή τους στη διεξαγωγή της διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ανανεώνουν έτσι τη συλλογική τους δέσμευση για μια ΕΛΜΕ που παραμένει ενεργή, διεκδικητική και καθημερινά στο πλευρό των συναδέλφων.