× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2025

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής
' χρόνος ανάγνωσης

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προχώρησε σε μια ουσιαστική παρέμβαση ανακούφισης για τις οικογένειες που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Νοεμβρίου 2025 στην περιοχή της Καλλονής. Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος υλοποίησε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου μια στοχευμένη δράση υποστήριξης, φτάνοντας κοντά στους ανθρώπους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντικές απώλειες.

Η κοινωνική λειτουργός Μαρία Συμεού και εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια σε 10 οικογένειες. Το περιεχόμενο της ενίσχυσης συμπεριλάμβανε κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας και τρόφιμα, προσφέροντας άμεση ανακούφιση σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή διατέθηκαν κουβέρτες και είδη ρουχισμού για την κάλυψη αναγκών των πληγέντων μέσω της «Κοινωνικής Ιματιοθήκης» του Τμήματος, κατόπιν συνεννόησης με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Νίκο Αλεξανδρή. Η συνεργασία αυτή ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεόδωρος Βαλσαμίδης και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση κινητοποίηση και την αποστολή επιπλέον ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κεντρική Αποθήκη του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις επιχειρήσεις που συνέδραμαν δωρεάν στη στήριξη των πλημμυροπαθών στη Σκάλα Καλλονής. Τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος» προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συνέβαλε καθοριστικά στη συντονισμένη υλοποίηση της δράσης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που φέτος συμπληρώνει 148 χρόνια συνεχούς εθελοντικής παρουσίας και προσφοράς, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τον σταθερό ρόλο του στην υποστήριξη όσων βρίσκονται σε ανάγκη, στηρίζοντας με συνέπεια τις τοπικές κοινωνίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το κιρκινέτσι» κόβει τη βασιλόπιτα του

Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με κουβέντα για το παρόν και το μέλλον των γειτονιών Κουλμπάρας και Κιόσκι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος σε Λέσβο και Λήμνο

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου το Σάββατο 17 Ιανουαρίου
ΥΓΕΙΑ

Μετά από χρόνια αδράνειας θετική εξέλιξη για το ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Βρίσα αποκτά ξανά σχολείο

Την Πέμπτη η υπογραφή της σύμβασης για το νέο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό πεζού στην Καλλονή

Δικογραφία σε βάρος του οδηγού ταξί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση της ΔΑΣ στην κυβερνητική πολιτική για τα σχολεία

Μιλά για δραματική μείωση χρηματοδότησης γραφειοκρατικό χάος και προώθηση της εμπορευματοποίησης της παιδείας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου

Εκδήλωση συνάντησης και ανταλλαγής ευχών το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026 στο πάρκο Αγίας Ειρήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση ΔΑΚΕ Λέσβου για σχολεία και αγρότες με αιχμές για πολιτικές επιλογές

Αντίθετη στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών και στο πλευρό των αγροτικών κινητοποιήσεων δηλώνει η συνδικαλιστή παράταξη της ΝΔ στους δημοσίους υπαλλήλους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την ενεργειακή αναβάθμιση έως τις ράμπες ΑμεΑ: το σχολικό πλάνο του Δήμου Μυτιλήνης

Θετικές εξελίξεις για το Αναγνωστήριο, μεγάλα έργα σε εξέλιξη και στόχος «δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός» για την Αγιάσο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι Περγαμηνοί της Λέσβου κόβουν τη βασιλόπιτά τους

Εκδήλωση του Συλλόγου «Ο Άγιος Αντίπας» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η αειφορία στο επίκεντρο ημερίδας στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Διεπιστημονικός διάλογος με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δέκα πρόστιμα για μη χρήση κράνους την προηγούμενη εβδομάδα

Στους 1.686 ανήλθαν οι τροχονομικοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς στο Βόρειο Αιγαίο