
Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ανοιχτά τη στήριξή της στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι έχουν απόλυτο δίκιο να αντιδρούν σε μια πολιτική που, όπως σημειώνει, διαλύει τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με την παράταξη, η αγροτιά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σκληρό πλαίσιο που δημιουργείται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον μηχανισμό του αστικού κράτους, οδηγώντας τους μικρούς παραγωγούς σε αδιέξοδο.
Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο τρόπος λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ΚΑΠ που, όπως τονίζεται, όχι μόνο δεν ενισχύουν την πραγματική παραγωγή, αλλά επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών. Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι η πολιτική αυτή ευνοεί τα μονοπώλια, την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν εξευτελιστικές και οι αγρότες βλέπουν τον κόπο τους να απαξιώνεται. Παράλληλα, ο λαός πληρώνει ακριβά τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε ασφυκτική οικονομική πίεση.
Επιπλέον, η παράταξη αναφέρεται στην έλλειψη σοβαρών έργων προστασίας και υποδομών, που αφήνει τους παραγωγούς εκτεθειμένους σε φυσικές καταστροφές, χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις από το κράτος. Την ίδια στιγμή, η εγκατάλειψη των χωριών συνεχίζεται, καθώς μειώνονται οι υπηρεσίες υγείας και παιδείας και οι νέοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να επιβιώσουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτηρίζει τον αγώνα των αγροτών ως αγώνα όλου του λαού, αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και επιβίωση, τονίζοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα αιτήματά τους. Καλεί εργαζόμενους, κατοίκους και νέους να δώσουν δυναμικό παρών στο παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου από τους αγροτικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.
Με κοινή ανακοίνωση, οι δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης και Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου εκφράζουν τη συμπαράταξή τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή, κάνοντας σαφές ότι οι αγώνες των παραγωγών αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.