× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Αϊ Βασίλης έφτασε από τη θάλασσα και άναψε το γιορτινό κλίμα στην Πέτρα

Μικροί και μεγάλοι γέμισαν την πλατεία στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2025

Ο Αϊ Βασίλης έφτασε από τη θάλασσα και άναψε το γιορτινό κλίμα στην Πέτρα
' χρόνος ανάγνωσης

Το χωριό της Πέτρας φόρεσε τα γιορτινά του και πλημμύρισε με γέλια, μουσικές και αρώματα γιορτινών λιχουδιών, καθώς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πέτρας διοργάνωσε το χριστουγεννιάτικο bazaar στην κεντρική πλατεία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μετατράπηκε σε μια ζεστή γιορτή για όλο το χωριό, αναδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας που χαρακτηρίζει την τοπική κοινωνία.

Με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Κοινότητας Πέτρας, στο bazaar συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Πέτρας, η ομάδα Αχιλλέας Πέτρας αλλά και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Στύψης. Όλοι μαζί συνέβαλαν στη δημιουργία μιας γιορτινής εικόνας που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους στο κλίμα των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιού και γρήγορα η πλατεία γέμισε με κόσμο που απόλαυσε παραδοσιακές και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Σουβλάκια, βάφλες, hot dog, ζεστή σοκολάτα και κρασί έδιναν γεύση στη γιορτή, ενώ τα παιδιά διασκέδαζαν με face painting, παιχνίδια, ξωτικά και έναν εντυπωσιακό ξυλοπόδαρο που περιπλανιόταν μέσα στο πλήθος, κερδίζοντας τα βλέμματα με τις φιγούρες του και το εντυπωσιακό του ύψος. Ζωντανές μουσικές μπάντες ολοκλήρωσαν τη γιορτινή εικόνα, δίνοντας ρυθμό στις παρέες.

Ωστόσο, η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του Αϊ Βασίλη που έκανε την είσοδό του από… τη θάλασσα. Με βάρκα, βεγγαλικά και τα κάλαντα των παιδιών να αντηχούν, η στιγμή χάρισε συγκίνηση και ενθουσιασμό σε όλους, αφήνοντας μια εικόνα που δύσκολα θα ξεχάσει η Πέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Μένη Λαζάρου, που ευχήθηκαν καλές γιορτές σε παιδιά και γονείς.

Ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστεί θερμά όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, από τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους εθελοντές και τους επιχειρηματίες που στήριξαν τη διοργάνωση. Τονίζεται ακόμη η σημασία της ενότητας των χωριών και η αξία του να στηρίζονται οι τοπικές δράσεις που γίνονται για τα παιδιά και την κοινωνία. Κάθε χωριό έχει τη δική του ταυτότητα και το δικό του ξεχωριστό χρώμα και αξίζει να το αναδεικνύουμε και να το αγκαλιάζουμε.Η Πέτρα έστειλε το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και χαράς, καλωσορίζοντας τις γιορτές με υγεία, αγάπη και δημιουργικό πνεύμα. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης