
Η πλατεία Σαπφούς αλλάζει όψη ενόψει των γιορτών, με τον Δήμο Μυτιλήνης να προχωρά σε παρεμβάσεις που αναδεικνύουν ξανά τον κεντρικό δημόσιο χώρο της πόλης. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός μίλησαν για το έργο που υλοποιείται από το Τμήμα Αυτοεπιστασίας του Δήμου, με τη συμβολή των μόνιμων υπαλλήλων αλλά και των εργαζομένων από το πρόγραμμα 55-67, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του κέντρου.
Στην πλατεία Σαπφούς η ομάδα αυτοεπιστασίας επαναφέρει τον φωτισμό, καθώς υπήρχαν σοβαρές βλάβες στις καλωδιώσεις που προκαλούσαν σκοτεινά σημεία και βραχυκυκλώματα. Όπως τόνισε ο Γιώργος Κατζανός, οι τεχνικοί του Δήμου ξεκίνησαν από την αρχή όλη τη διαδικασία, ενώ ήδη πραγματοποιούνται εργασίες βαψίματος και αισθητικής βελτίωσης. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό άναψαν και τα μικρά σποτ που φωτίζουν το άγαλμα Σαπφούς, δίνοντας ξανά ζωή σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του παλιού Λιμεναρχείου, ένα κτίριο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας που σύντομα θα αποκτήσει νέο ρόλο στην τουριστική προβολή της πόλης. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ανέφερε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της στέγης και στη συνέχεια θα γίνουν επιχρίσματα και όλες οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του κτιρίου. Στον κάτω όροφο θα λειτουργήσει κέντρο τουριστικής πληροφόρησης για τους επισκέπτες, ενώ ο επάνω όροφος θα μετατραπεί σε χώρο εκδηλώσεων για περιοδικές εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Το έργο υλοποιείται από ανάδοχη εταιρεία με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων λόγω του διατηρητέου χαρακτήρα του.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και το ζήτημα των τουαλετών των οδηγών ταξί που βρίσκονται στο σημείο. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους οδηγούς ταξί και η υφιστάμενη τουαλέτα θα επισκευαστεί ώστε να επαναλειτουργήσει.
Ο Γιώργος Κατζανός σχολίασε και το φαινόμενο των φθορών σε δημόσιους χώρους, αναφέροντας ότι δυστυχώς ορισμένα σημεία της πόλης έχουν υποστεί βανδαλισμούς. Στάθηκε ιδιαίτερα στη φθορά ζωγραφικών δημιουργιών, επισημαίνοντας ότι ο ζωγράφος Γιώργος Καραπιπέρης, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει τα έργα, θα κληθεί από τον Δήμο ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα συντήρησης και ανανέωσής τους, με τον Δήμο να διαθέτει τα απαραίτητα υλικά.
Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως τόνισε η δημοτική αρχή, αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης, έτσι ώστε η Μυτιλήνη να υποδεχτεί τις γιορτές με μια εικόνα αντάξια της ιστορίας και της καθημερινότητας των κατοίκων.