
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου μεταφέρει την επόμενη συνεδρίασή του στην Ικαρία, όπου τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου. Η επιλογή της Ικαρίας δεν είναι τυχαία, καθώς εντάσσεται στον κύκλο των συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας με στόχο την ενίσχυση της επαφής των θεσμικών οργάνων με τις τοπικές κοινωνίες.
Πριν την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Ικαρίας Φανούριος Καρούτσος και ο Έπαρχος Ικαρίας Κωνσταντίνος Μαρκάκης, υποδεχόμενοι τα μέλη του Συμβουλίου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους φορέων που θα παρευρεθούν.
Με αφορμή την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στην Ικαρία, ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε ότι η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής να βρίσκεται στο πλευρό κάθε νησιού δεν έμεινε στα λόγια. Τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει κοντά στους πολίτες, εκεί όπου «χτυπά η καρδιά» των νησιωτικών κοινωνιών, αναδεικνύοντας ότι η ουσιαστική επαφή με τους τοπικούς φορείς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση πολιτικών που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και τις ανάγκες των κατοίκων.
Ο Περιφερειάρχης κάλεσε όλα τα μέλη του Συμβουλίου να δώσουν το παρών στην ακριτική Ικαρία, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεδριάσεις στα νησιά έχουν στόχο να ενισχύσουν τη διαφάνεια, την εξωστρέφεια και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις αποφάσεις που καθορίζουν την ανάπτυξη και την προοπτική του Βορείου Αιγαίου.