× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια πράξη αγάπης στη μνήμη της μικρής Χριστίνας

Η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο συγκέντρωσε δεκάδες πολίτες που μετέτρεψαν τον πόνο σε δύναμη και προσφορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2025

Μια πράξη αγάπης στη μνήμη της μικρής Χριστίνας
' χρόνος ανάγνωσης

Η Μηδείο Βιβλιοθήκη Παλαιοκήπου πλημμύρισε το πρωί της 23ης Νοεμβρίου από ανθρώπους κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκαν σε μια ξεχωριστή πρόσκληση προσφοράς. Από τις εννέα ως τις δύο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της μικρής Χριστίνας, του δωδεκάχρονου κοριτσιού που έφυγε πρόωρα το καλοκαίρι μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Οι γονείς της, Χρήστος και Λίτσα, πήραν την πρωτοβουλία για αυτή τη δράση επιλέγοντας να μετατρέψουν τον προσωπικό τους πόνο σε μια αληθινή χειρονομία ζωής, με στόχο να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη από αίμα.

Περισσότεροι από πενήντα εθελοντές πέρασαν από τον χώρο της αιμοδοσίας και στο τέλος συγκεντρώθηκαν σαράντα δύο μονάδες αίματος, ένας αριθμός εξαιρετικά σημαντικός για την κάλυψη αναγκών του συστήματος υγείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι δεκαπέντε συμπολίτες αιμοδότησαν για πρώτη φορά, ένα δείγμα της συλλογικής κινητοποίησης που ενέπνευσε η μνήμη της Χριστίνας. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας πως κάθε μονάδα αίματος αποτελεί μια ευκαιρία ζωής για συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από το σύνολο των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της Γέρας, από τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας, από μικροβιολογικά εργαστήρια που στήριξαν έμπρακτα τη διαδικασία, καθώς και από το τυπογραφείο PRO ωθείν. Η συμμετοχή όλων αυτών των φορέων ανέδειξε τη δύναμη της κοινότητας, που στέκεται ενωμένη όταν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά την ανθρώπινη ζωή. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, η συνεργασία τόσων συλλογικοτήτων δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι λειτουργούν μαζί μπορούν να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος και να προσφέρουν πραγματική ελπίδα σε όσους χρειάζονται άμεση υποστήριξη.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην άρτια ομάδα αιμοληψίας του Βοστανείου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με επικεφαλής την γιατρό Παναγιώτα Ψαρρά, καθώς και στις εθελόντριες νοσηλεύτριες που εξασφάλισαν την ομαλή και ασφαλή διαδικασία για όλους τους αιμοδότες. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της ΕΡΤ Αιγαίου, που κάλυψε τη δράση και βοήθησε να μεταφερθεί το μήνυμα της συμμετοχής ακόμη πιο μακριά, με την ευγένεια και τη δημοσιογραφική ματιά της Μυρσίνης Τζινέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διοργανωτές εκφράζουν την ελπίδα η εθελοντική αιμοδοσία να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια, λειτουργώντας ως μια σταθερή υπενθύμιση ότι το αίμα προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι μια απλή κίνηση μπορεί να αλλάξει μια ζωή. Η μνήμη της Χριστίνας γίνεται έτσι αφορμή για προσφορά και αλληλεγγύη, μια πράξη που ενώνει την τοπική κοινωνία σε ένα κοινό κάλεσμα.

Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για όλους. Για τη Χριστίνα, για κάθε άνθρωπο που περιμένει μια ευκαιρία ζωής. Είμαστε όλοι εκεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπλοκάρει την συνάντηση με τους αγρότες ο Μητσοτάκης

Το Μαξίμου φωτογραφίζει τους αγροτοσυνδικαλιστές που δεν θέλει στην συνάντηση
Μπλοκάρει την συνάντηση με τους αγρότες ο Μητσοτάκης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αποκλεισμούς από το «Εξοικονομώ 2025» καταγγέλλει το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου

«Μονοκριτηριακή χρήση των βαθμοημερών αφήνει εκτός χιλιάδες πολίτες, κυρίως σε νησιά»
Αποκλεισμούς από το «Εξοικονομώ 2025» καταγγέλλει το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έργο 3,6 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου τα σχολεία της Βρίσας

Ικανοποίηση Μουτζούρη για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Έργο 3,6 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου τα σχολεία της Βρίσας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ορκίστηκαν 11 νέοι υπάλληλοι για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μυτιλήνης

Ενίσχυση προσωπικού και αποκατάσταση της σίτισης σε Αγιάσο και Παπάδο
Ορκίστηκαν 11 νέοι υπάλληλοι για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Αποτύπωση στο φράγμα Σεδούντα μετά τις ζημιές από τους νοτιάδες

Παρέμβαση Περιφέρειας και ΔΕΥΑΛ για την εκτίμηση της φθοράς στη γεωμεμβράνη και τη διασφάλιση της υδροδότησης του Πλωμαρίου
Αποτύπωση στο φράγμα Σεδούντα μετά τις ζημιές από τους νοτιάδες
ΕΛΛΑΔΑ

9,5% πάνω τα αεροπορικά εισιτηρία σε ένα μήνα

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη του κόστους μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο
9,5% πάνω τα αεροπορικά εισιτηρία σε ένα μήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη, αγροτική οδοποιία στη Λέσβο με εργολάβους και αυτεπιστασία

Οι αντιδήμαρχοι Μυτιλήνης Νίκος Καρασάββας και Δυτικής Λέσβου Γιώργος Μακρογιάννης μιλούν για αγώνα δρόμου ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των παραγωγών στα χωράφια τους.
Σε πλήρη εξέλιξη, αγροτική οδοποιία στη Λέσβο με εργολάβους και αυτεπιστασία
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η «κατανόηση» στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σκληρή αντιμετώπιση των αγροτικών μπλόκων έδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την συνάντηση του με αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας
Τέλος η «κατανόηση» στις αγροτικές κινητοποιήσεις
ΧΩΡΙΑ

Έκοψαν την πίτα τους οι Αγιασώτες της Αθήνας

Φέτος ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και δράσης
Έκοψαν την πίτα τους οι Αγιασώτες της Αθήνας
ΧΩΡΙΑ

Κοινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στη Μόρια

Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας και την κοινότητα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου
Κοινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στη Μόρια
ΥΓΕΙΑ

Μετά από χρόνια αδράνειας θετική εξέλιξη για το ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Μετά από χρόνια αδράνειας θετική εξέλιξη για το ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνάντηση Μουτζούρη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης

Για το νέο νομοσχέδιο πολιτικής προστασίας
Συνάντηση Μουτζούρη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης