× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα προσωρινή στέγη για το Σάρλιτζα και διαγωνισμός για τη μίσθωση των λουτρών

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στη Λουτρόπολη Θερμής την αίγλη που της αξίζει», σημείωσε σε δήλωσή του στο «Ν» ο Κώστας Μουτζούρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/11/2025

Νέα προσωρινή στέγη για το Σάρλιτζα και διαγωνισμός για τη μίσθωση των λουτρών
' χρόνος ανάγνωσης

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Λουτρόπολη Θερμής και αφορούν τόσο την επισκευή των εγκαταστάσεων των νέων ιαματικών λουτρών όσο και την αποκατάσταση της στέγης του Σάρλιτζα αναφέρθηκε σε δήλωσή του στο «Ν» ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Όπως σημείωσε, η περιοχή έχει στην πράξη μετατραπεί σε εργοτάξιο, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση του ιστορικού προαστίου και την επαναφορά της Θερμής στη θέση που παραδοσιακά κατείχε ως σημαντικός ιαματικός προορισμός.

Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι οι εργασίες στα νέα ιαματικά λουτρά προχωρούν εντατικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, ώστε οι εγκαταστάσεις να μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη τουριστική περίοδο. Η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει επιταχύνει τις διαδικασίες, με στόχο τα λουτρά να επαναλειτουργήσουν έπειτα από πολλά χρόνια αδράνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες προστασίας του κτιρίου του Σάρλιτζα με την τοποθέτηση πρόχειρης στέγης και το κλείσιμο των ανοιγμάτων του ιστορικού συγκροτήματος, ώστε να διασφαλιστεί η στατικότητά του ενόψει της μελλοντικής αξιοποίησης. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το Σάρλιτζα θα δημοπρατηθεί, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, και ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης της διάρκειας παραχώρησης από τον ΕΦΚΑ  από τα 25 στα 40 χρόνια, ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό το επενδυτικό πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχεδιασμός προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου και την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στον ίδιο χώρο, καθώς, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η αποκλειστική εκμετάλλευση μόνο του υφιστάμενου κτιρίου θεωρείται οικονομικά ασύμφορη για τους επενδυτές. «Η Θερμή θα αλλάξει σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός για την ενοικίαση των ιαματικών λουτρών είναι ήδη σε φάση προετοιμασίας, ενώ θα ακολουθήσει ο μεγάλος διαγωνισμός για το Σάρλιτζα.

Ο Κώστας  Μουτζούρης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Θερμή θα ανακτήσει την παλιά της αίγλη και θα αποκτήσει μια «καινούργια ζωή», όπως είπε, μέσα από τη συνολική ανάπλαση των εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση της ιαματικής κληρονομιάς της περιοχής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η περιοχή έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον δημιουργών, αναφέροντας ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα ντοκιμαντέρ στη Θερμή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας

Φόβοι για εγκλωβισμό επισκεπτών οδηγούν σε προσωρινή αναστολή ενώ θα επανεξετάζονται καθημερινά τα δεδομένα
Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη

Ιστορική μορφή της Αριστεράς στην Ελλάδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θερμή της Λέσβου
Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη

«Αγωνίζομαι απέναντι σε συκοφάντες για το νησί μου τη Λέσβο που το καταστρέφουν με τον αφθώδη πυρετό» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης μετέφερε στην κυβέρνηση τα τέσσερα κρίσιμα αιτήματα για αποζημιώσεις και στήριξη
Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα

Την ώρα που η Λέσβος φλέγεται από τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας, ο Υπουργός Μαργαρίτης Σχοινάς επέλεξε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για... συναντήσεις!
Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών και των αρχών του τόπου κορυφώθηκαν την Λαμπροτρίτη 14 Απριλίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των θαυματουργών Αγίων της Θερμής
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο

Μεγάλη συμμετοχή στον Απέσο και ζωντάνεμα των πασχαλινών εθίμων
Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης

Συνεργείο της Περιφέρειας παρεμβαίνει στο ύψος των Λαμπών Μύλων με τη συνδρομή της Αστυνομίας
Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ

Ενισχυμένη συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών
Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό

«Ρουσφέτι» ή αγώνας για τη Λέσβο;
Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα

Προτροπή Αθανασίου για online σύσκεψη με τους τυροκόμους, την ώρα που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο
Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα