
Βλάβη στις δεξιές κύριες μηχανές του παρουσίασε το φορτηγό–οχηματαγωγό πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», με σημαία Κύπρου, το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή του από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τα λιμάνια της Χίου και του Πειραιά.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πλοίαρχο προς τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, η βλάβη εντοπίστηκε κατά τη διαδικασία απόπλου, με αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο να προχωρήσει άμεσα σε απαγόρευση αναχώρησης για λόγους ασφάλειας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι.
Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα – όπως προβλέπει ο κανονισμός σε αντίστοιχες περιπτώσεις – δόθηκε τελικά άδεια απόπλου και το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο του δρομολόγιο.
Την ώρα της αναχώρησης, το «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» μετέφερε 32 φορτηγά, 4 Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα και διέθετε 26 μέλη πλήρωμα.