× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φοιτητές του Πανεπιστημίου βούτηξαν στα βαθιά της Βαρειάς

Πραγματοποιήθηκε δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού στο λιμανάκι της Βαρειάς από τη φοιτητική καταδυτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2025

Φοιτητές του Πανεπιστημίου βούτηξαν στα βαθιά της Βαρειάς
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 9 Νοεμβρίου δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού στο Λιμανάκι της Βαρειάς από τη Φοιτητική Καταδυτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος» σε συνεργασία με την Εθελοντική Πράσινη Ομάδα του Πανεπιστημίου και το Πράσινο Πανεπιστήμιο.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν εθελοντικά φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ξένοι φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus και άλλα μέλη που ανήκουν στην κοινότητα του Πανεπιστημίου, ενισχύοντας την Ομάδα Δυτών της καταδυτικής ομάδας, που εργαζόταν υποθαλάσσια στον καθαρισμό του πυθμένα. Ανασύρθηκαν από το βυθό απορρίμματα, όπως λάστιχα αυτοκινήτων, άγκυρες, κώνοι κυκλοφορίας, μοκέτες, χαλιά κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη μέρα ο Δήμος Μυτιλήνης μάζεψε τα απορρίμματα, με την ελπίδα της ανακύκλωσης.

Η δράση αυτή είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα καθαρισμών που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2004 στην τοπική κοινωνία της Λέσβου, από όταν ακόμα η καταδυτική ομάδα ονομαζόταν ‘Τρίτων’. Μέσα από αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να προβάλλουμε την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Την δράση κάλυψε ζωντανά η ΕΡΤ Αιγαίου σε πανελλαδική κλίμακα μέσω της εκπομπής ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ της ΕΡΤ3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εθελοντική προσφορά στον υποθαλάσσιο καθαρισμό λιμένων συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Απομακρύνονται απορρίμματα που ρυπαίνουν τις θάλασσες, ενισχύεται η βιοποικιλότητα και βελτιώνεται η ποιότητα των υδάτων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια της τροφικής αλυσίδας και της ανθρώπινης υγείας. Οι δράσεις αυτές προάγουν την αειφορία, την περιβαλλοντική συνείδηση και την κοινωνική συνεργασία. Επιπλέον, βελτιώνουν την εικόνα των λιμανιών, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Η  Καταδυτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος» ευχαριστεί πολύ το LESVOS DIVING CENTER που παραχώρησε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη δράση, στηρίζοντας γι’ ακόμα μία φορά το έργο της ομάδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές της Λέσβου μαθαίνουν για τον Ερυθρό Σταυρό

Μετά από σχετική έγκριση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νησιού τα στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου για την ιστορική κοινωνική εξέγερση των φοιτητών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο για την πνευματική κληρονομιά της οικογένειας Βερναρδάκη στη Μυτιλήνη

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, παρουσία του Παναγιώτη Βερναρδάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί «οδηγοί» στο 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Κλιμάκιο της Τροχαίας μίλησε στα παιδιά για τον ΚΟΚ με βίντεο και βιωματικές δράσεις
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Τα αιτήματα της νεολαίας του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα»

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 17χρονος με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Προσπάθησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ τραυμάτισε 24χρονο με μηχανάκι

Το τροχαίο ατύχημα εγινε στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Θερμής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Λειτουργία για την γιορτή της πολύτεκνης οικογένειας

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας στο Ακλειδιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης φωτίζεται στο μωβ

Το «Ηλιτόμηνον» και ο Δήμος Μυτιλήνης συμμετέχουν στο διεθνές κάλεσμα στήριξης των πρόωρων μωρών και των οικογενειών τους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στο 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη σωστή οδική συμπεριφορά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθήματα αποδοχής και συνεργασίας

Κοινές αθλητικές και βιωματικές δράσεις με διακεκριμένες αθλήτριες ενισχύουν την ένταξη και την κατανόηση της διαφορετικότητας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο