× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έφοδος της Αστυνομίας σε λέσχη φιλάθλων στη Χίο

Εντοπίστηκαν καπνογόνα, κροτίδες και κοντάρια σε ελέγχους για την πρόληψη της οπαδικής βίας. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2025

Έφοδος της Αστυνομίας σε λέσχη φιλάθλων στη Χίο
' χρόνος ανάγνωσης

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου στη Χίο, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων του νησιού, συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και του νόμου περί όπλων.

Οι έρευνες έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε χώρους που σχετίζονται με λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων, καθώς και σε γραφείο που συνδέεται με γνωστή οργάνωση συνδεδεμένη με μεγάλο αθλητικό σύλλογο πανελλαδικής εμβέλειας. Οι τρεις συλληφθέντες, όλοι Έλληνες, φέρονται ως προσωρινά υπεύθυνοι λειτουργίας των χώρων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που παραπέμπουν σε προετοιμασία για χρήση σε επεισόδια ή παράνομες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα καπνογόνα, σαράντα έξι κροτίδες, τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, δύο σπρέι μπογιάς, πέντε ξύλινα κοντάρια, μία μεταλλική ράβδο, δύο πτυσσόμενα μεταλλικά κοντάρια και ένα μπουκάλι με βενζίνη. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Παράλληλα, οι αρχές ελέγχουν τη νομιμότητα λειτουργίας των συγκεκριμένων χώρων, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ελέγχων που έχει αποφασίσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της βίας με αθλητικό υπόβαθρο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, ενώ εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων. Οι επιχειρήσεις αυτού του είδους, που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αστυνομικών δράσεων σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, επιδιώκουν να περιορίσουν τα φαινόμενα οπαδικής βίας και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των αθλητικών συλλόγων και των φιλάθλων τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο τουρισμός του Βορείου Αιγαίου με μεγάλες δυνατότητες και ανοιχτές πληγές

Η ετήσια έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί αδυναμίες και προτείνει δρόμους για επιμήκυνση της σεζόν στους 6 μήνες και αύξηση των χαμηλών εισπράξεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Δωρεάν online σεμινάρια για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου

Γιατί να κάνεις... «κάτι για σένα»;
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα τριήμερο χωρίς πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά

Στις 31 Δεκεμβρίου αναχωρεί το πλοίο Διαγόρας από την Μυτιλήνη με το επόμενο πλοίο να αναχωρεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Super Star για Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο

Δείτε εδώ τις μέρες και τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα από 31 Δεκεμβρίου ως 2 Ιανουαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντομάς από την Σάμο συνελήφθη μετά από 16 χρόνια δράσης και απάτες σε όλη τη χώρα

Ο 47χρονος άνδρας άλλαζε ταυτότητες και μεταμορφωνόταν από αστυνομικό της Interpol σε υπάλληλο του Υπουργείου Οικομονικών. Το σύνολο των χρημάτων που απέσπασε αγγίζει τις 440.000 ευρώ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό σε ηλικία 91 ετών

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά της ,Fondation Brigitte Bardot
ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανάσα από τα 5 δις ευρώ ο τζίρος των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Δυναμικές επενδύσεις 1,1 δις ευρώ καταγράφει η Έκθεση Επισκόπησης Αγορών 2024 της ΕΕΤΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο στη ζωντανή μετάδοση των Εξεταστικών Επιτροπών

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε σχετική πρωτοβουλία μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Η Πυροσβεστική Υπηρεσίας της χώρας προχωρά σε εκτίμηση των ζημιών
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε εδώ τις αργίες του 2026

Το πρώτο τριήμερο αργιών του νέου έτους έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου την Καθαρά Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή του ΟΣΕ κατά Bayer και τη Siemens

Τρία χρόνια μετά το δυστύχημα των Τεμπών ο ΟΣΕ μιλά για «παρτίδα ελαττωματικών ελαίων σιλικόνης».
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να δηλώσουν οι ενοικιαστές έως 30 Δεκεμβρίου

Η ΑΑΔΕ δέχεται τροποποιητικές δηλώσεις για διορθώσεις στα καταβληθέντα ετήσια ενοίκια, με τους δικαιούχους να πρέπει να δηλώσουν σωστά ποσά και IBAN ώστε να λάβουν την ενίσχυση έως τις 15 Ιανουαρίου 2026.