
Σε μια ακόμα εικόνα κοινωνικής σκληρότητας που αποτυπώνει το πόσο δύσκολη έχει γίνει η καθημερινότητα για χιλιάδες εργατικές οικογένειες, προχώρησε χθες Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ο ΔΕΔΔΗΕ, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε σπίτι στη Μυτιλήνη. Το νοικοκυριό, στο οποίο ζουν τέσσερα ανήλικα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, βρέθηκε ξαφνικά χωρίς ρεύμα, αδυνατώντας να καλύψει το υπέρογκο ποσό που έχει συσσωρευθεί προς τη ΔΕΗ.
Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά αντανάκλαση της οικονομικής ασφυξίας που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των λαϊκών νοικοκυριών. Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια, η συνεχής αύξηση των τιμών και οι μισθοί που δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις καθημερινές ανάγκες, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αδυνατούν να αποπληρώσουν λογαριασμούς, κινδυνεύοντας με διακοπές σε βασικές υπηρεσίες όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η συγκεκριμένη οικογένεια βρίσκεται εδώ και καιρό σε πίεση, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα. Παρά τις δυσκολίες, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται και έτσι έμεινε κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση του ΠΕΚ ήδη, έχει γίνει διακανονισμός του χρέους και αναμένεται η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος ώστε τα παιδιά και οι γονείς τους να μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.
Την ίδια ώρα, κάλεσμα αλληλεγγύης απευθύνεται σε όλη τη λεσβιακή κοινωνία προκειμένου να στηριχθεί η οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η συμβολή ακόμη και με ένα μικρό χρηματικό ποσό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την ανακούφιση των ανθρώπων αυτών.
Στήριξη μπορεί να προσφερθεί με κατάθεση στον λογαριασμό:
IBAN: GR0601108410000084160154765 – Εθνική Τράπεζα
Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα προσφοράς τροφίμων και ειδών ανάγκης, καθώς και ενημέρωσης μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 22510 28861, το κινητό τηλέφωνο είναι 6982390383 (Δημήτρης Ευσταθίου).
Σε συνθήκες όπου η βαρβαρότητα των οικονομικών αδιεξόδων έχει γίνει καθημερινότητα, κανένα παιδί δεν πρέπει να ζει στο σκοτάδι και καμία οικογένεια δεν πρέπει να μένει μόνη της.