× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς χάνονται 17 παιδικές χάρες!

«Αντί να εντάσσουμε νέα έργα, ζητάμε την ακύρωση των ενταγμένων!» καταγγέλλει η παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2020

Πώς χάνονται 17 παιδικές χάρες!

Το ζήτημα της απένταξης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της προοπτικής δημιουργίας 17 σύγχρονων παιδικών χαρών εκ των οποίων 10 στο Δήμο Μυτιλήνης και επτά στο Δήμο δυτικής Λέσβου, συζητά σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το γεγονός αυτό η δημοτική παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη εξέδωσε ανακοίνωση. Ας σημειωθεί ότι ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει χθες ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται στη συνεδρίαση  της 19ης Ιουνίου 2020, να αποφασίσει την Ανάκληση της   Απόφασης 859/2018  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέσβου περί  ένταξης της Πράξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» «Προμήθεια-Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας». Και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Τζιμής καταθέτει πρόταση μη αποδοχής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο λόγος για την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων σε  17 παιδικές χαρές (10 στο Δήμο Μυτιλήνης και 7 στο Δήμο Δυτικής Μυτιλήνης) που έχουν ενταχθεί από το 2019 και βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Και ενώ η Δημοτική αρχή ενέταξε το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, έρχεται ξαφνικά να μας πει,  6 περίπου μήνες μετά, πως αυτό είναι ένα ασύμφορο έργο και πρέπει να επιστρέψουμε τη χρηματοδότηση!

Τώρα ξαφνικά ανακάλυψε πως,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) Χρειάζονται επιπλέον εργασίες (για κατασκευή δαπέδων, τοιχίων, τοποθέτηση φωτισμού) οι οποίες δεν χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα.

β) Οποιαδήποτε αστοχία κατασκευής μιας Παιδικής χαράς θα επηρεάσει αρνητικά τη χρηματοδότηση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ(;)

γ) Η κατασκευή τοιχίων, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και η προμήθεια φωτιστικών είναι «πολυδαίδαλες και εν πολλοίς ανέφικτες διαδικασίες»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

δ) Η μελέτη(;) που συντάχθηκε από την Τεχνική υπηρεσία προβλέπει δαπάνη 700.000 επιπλέον.

Ρωτάμε λοιπόν:

α) Από την στιγμή που ήταν γνωστό, από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, ότι χρειάζονται επιπλέον εργασίες, γιατί δεν φρόντισε να εντάξει την επιπλέον χρηματοδότηση για τις συμπληρωματικές εργασίες σε ένα άλλο ΦΙΛΟΔΗΜΟ; Δεν γνώριζε ο Αντιδήμαρχος πως αυτό θα μπορούσε να το είχε κάνει καταθέτοντας πρόταση στο ποσό χρηματοδότησης 2.600.000 του Χαρίτση ή του 1.000.000 του Θεοδωρικάκου; (άραγε τι γίνεται με αυτό;) Γιατί δεν το έκανε;

β) κ. Αντιδήμαρχε οι αστοχίες στην κατασκευή των παιδικών χαρών που θα φιλοξενούν τα παιδιά μας,θα έπρεπε να επιτρέπονται κατά την γνώμη σας; Δεν είναι σε θέση ο δήμος να φτιάξει ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά μας;

γ) Από πότε «η κατασκευή τοιχίων, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και η προμήθεια φωτιστικών» είναι «πολυδαίδαλες και εν πολλοίς ανέφικτες διαδικασίες» για έναν δήμο;

δ) Γιατί δεν επισυνάπτεται, στα έγραφα της εισήγησης, την μελέτη που επικαλείστε, για να λάβουμε γνώση πως προκύπτουν τα 700.000 επιπλέον έξοδα;

Ακόμα όμως κι αν είναι έτσι, η λύση είναι να βρείτε νέα  χρηματοδότηση όχι να επιστρέψετε την ήδη εξασφαλισμένη.

 Και για να ολοκληρωθεί το σενάριο του παραλογισμού έρχεστε και από τη μια ζητάτε την ακύρωση ενταγμένου έργου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ για χρηματοδότηση δέκα παιδικών χαρών συν επτά στον δήμο Δυτικής Λέσβου, έτοιμο για δημοπράτηση, και από την άλλη ζητάτε έγκριση αίτησης ένταξης στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για 5 παιδικές χαρές!

  • Και εμείς ρωτάμε γιατί να μην τα κάνουμε και τα δύο;
  • Γιατί να δώσουμε έτοιμο πρόγραμμα πίσω;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου