× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φρένο» σε Τζιμή βάζει ο Βέρρος!

Αιτία η πρόθεση του Αντιδημάρχου Έργων του Δήμου Μυτιλήνης να απεμπολήσει τη χρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. για την αναβάθμιση 17 παιδικών χαρών σε όλο το νησί, ως συνεχιζόμενο έργο του τ. Δήμου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/6/2020

«Φρένο» σε Τζιμή βάζει ο Βέρρος!

Τι κι αν στη Λέσβο δεν έχουμε την... πολυτέλεια να μην αποδεχόμαστε χρηματοδοτήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για αρκετές χιλιάδες ευρώ, που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών; Φάινεται πως στον Δήμο Μυτιλήνης αδιαφορούν, επιλέγοντας να... αρνηθούν χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, συγκεκριμένα 258.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την αναβάθμιση 17 παιδικών χαρών του τέως Δήμου Λέσβου, παίρνοντας ωστόσο στο... λαιμό τους και τον έτερο Δήμο του νησιού, που προέκυψε μετά τη διάσπαση, αυτόν της Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, «με έκπληξη πληροφορούμαστε για την πρόθεση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή, να προχωρήσει σε Απόφαση μη αποδοχής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 258.000 ευρώ για Πράξη που αφορά την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση (10+7) Παιδικών Χαρών του τέως Δήμου Λέσβου».

Όπως επισημαίνεται, «ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εισηγέιται την απεμπλοκή του Δήμου Μυτιλήνης από το εν λόγω Πρόγραμμα, με το σκεπτικό του ότι αυτό "είναι κοστοβόρο και απαιτεί πολλές και χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες"». Όπως όμως τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «αυτό έχει προφανείς συνέπειες, οι οποίες όμως δεν αφορούν μόνο τους δημότες του Δήμου Μυτιλήνης. Αφού μεταξύ των Παιδικών Χαρών που πρόκειται να αποκατασταθούν μέσω της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Λέσβου, επτά από αυτές βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου και αφορούν τους δημότες του».

Στην επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, τονίζεται πως «μόνο ο Δήμος Μυτιλήνης δύναται να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων των παιδικών χαρών», ωστόσο διευκρινίζεται πως «ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα αναλάβει την ευθύνη και την παρακολούθηση των εργασιών, στις παιδικές χαρές που ανήκουν στα όρια του, καθώς και τις όποιες επιπλέον εργασίες απαιτούνται να εκτελεστούν πριν από την ολοκλήρωση της προμήθειας και τοποθέτησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα η δημοτική αρχή Βέρρου, διαπιστώνοντας πως δημιουργείται πρόβλημα, δηλώνει ότι «αναλαμβάνει και την ευθύνη πραγματοποίησης όποιων άλλων επιπλέον εργασιών απαιτηθούν για όλα τα συνεχιζόμενα ή υπό δημοπράτηση έργα που "τρέχουν" από τον τέως Δήμο Λέσβου», για τα οποία μάλιστα προσφάτως ο κ. Τζιμής είχε τοποθετηθεί δημόσια, εκφράζοντας δυσαρέσκεια σχετικά με τον φόρτο εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, χαρακτηρίζοντας «άδικο» το σχετικό Νόμο, βάσει του οποίου «επωμίστηκε εξ ολοκλήρου όλα τα έργα του πρώην Δήμου Λέσβου».   

Αναλυτικά, όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένη Χατζηγιάννη:

«Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Τζιμής στην πολιτική του απόφαση να απεμπολήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης αποκατάστασης των Παιδικών Χαρών, λησμονεί πως τυπικά και ουσιαστικά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει. Καθώς είναι Αντιδήμαρχος του διάδοχου Δήμου Μυτιλήνης που προέκυψε από την διάσπαση του Δήμου Λέσβου και ως «μητροπολιτικός» των νέων Δήμων που προέκυψαν, βάσει νόμου έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος που έτρεχε από την προηγούμενη διοικητική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριε Πρόεδρε,

επειδή η αιφνιδιαστική απόφαση αυτή του κ. Τζιμή, καταδικάζει –και χωρίς να έχει προηγηθεί έστω κάποια συνεννόηση με τη δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου- τους δημότες του Δήμου μας, διαδόχου και εκείνου τους τέως Δήμου Λέσβου, ζητούμε με την παρούσα από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη την απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση. Καθώς οι συνέπειες από την Απόφαση αυτή δεν θα είναι καθόλου ελεγχόμενες από τις όποιες δικές μας ενέργειες.

Προτείνουμε δε τη συνέχιση κανονικά της όλης διαδικασίας που ορίζεται από την Απόφαση 859/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Λέσβου, καθώς η απρόσκοπτη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων των Παιδικών Χαρών, δύναται να ολοκληρωθεί μόνον από το Δήμο Μυτιλήνης. Αναλαμβάνουμε δε –το έχουμε δεσμευτεί προφορικά και πρόκειται να σας το καταθέσουμε και επισήμως- να αναλάβουμε την ευθύνη και παρακολούθηση του έργου των Παιδικών Χαρών που ανήκουν στον Δήμο μας, καθώς και τις όποιες επιπλέον εργασίες απαιτούνται να εκτελεστούν πριν από την ολοκλήρωση της προμήθειας και τοποθέτησης. Ενώ σας δηλώνουμε επί τη ευκαιρία αφού διαπιστώνεται πρόβλημα, ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη πραγματοποίησης όποιων άλλων επιπλέον εργασιών απαιτηθούν για όλα τα συνεχιζόμενα ή υπό δημοπράτηση έργα που "τρέχουν" από τον τέως Δήμο Λέσβου».   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι