Με αισιοδοξία και προσδοκία για εξαιρετικής ποιότητας κρασιά ξεκινά τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 ο φετινός τρύγος του Οινοφόρου Λέσβου. Η αρχή γίνεται με τη συγκομιδή του βιολογικού λευκού Ασύρτικου από τους αμπελώνες του Καριώνα και του Πολιχνίτου, ποικιλία που έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις πιο δυναμικές του Αιγαίου.
Στη συνέχεια, το οινοποιείο θα στραφεί στις ερυθρές τοπικές ποικιλίες – Μανδηλαριά, Φωκιανό, Βάφτρα, Γκντούρα και Καλλονιάτικο – οι οποίες εξακολουθούν να καλλιεργούνται με μεράκι στους ιστορικούς αμπελώνες του Μεγαλοχωρίου, της Άγρας και της Ανεμώτιας. Η φετινή παραγωγή, αποτέλεσμα ήπιων καλλιεργητικών πρακτικών και συνεχούς φροντίδας, προμηνύει κρασιά που αναδεικνύουν τον αυθεντικό χαρακτήρα του λεσβιακού αμπελώνα.
Ο Οινοφόρος Λέσβου παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στη βιώσιμη καλλιέργεια, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη και διάσωση των τοπικών ποικιλιών. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην αναγέννηση της οινικής ταυτότητας του νησιού και στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ποιοτικού προφίλ για το λεσβιακό κρασί που κερδίζει έδαφος εντός και εκτός Ελλάδας.