× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού

Ένα σημείο αναφοράς για καλό φαγητό, ζεστή φιλοξενία και θέα στο πέλαγος

Δημοσίευση 2/8/2025

Αιγαίο – 40 χρόνια γεύσης και παράδοσης στη Σκάλα Ερεσού
' χρόνος ανάγνωσης

Η ταβέρνα-εστιατόριο «Αιγαίο» βρίσκεται στην πλατεία της Σκάλας Ερεσού, μόλις λίγα βήματα από τη θάλασσα και τον χαρακτηριστικό βράχο της περιοχής. Από το 1984 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία συνάντησης για όσους εκτιμούν την παραδοσιακή κουζίνα και την ποιοτική φιλοξενία.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει με μεράκι να υπηρετεί την τοπική γαστρονομία, προσφέροντας πιάτα που διατηρούν ζωντανή την ελληνική γεύση. Σπεσιαλιτέ όπως τα γεμιστά, ο μουσακάς και τα μαγειρευτά της κατσαρόλας, συνυπάρχουν στον κατάλογο με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και εκλεκτά κρεατικά. Ζουμερά παϊδάκια, χοιρινές μπριζόλες, κοτόπουλο στη σχάρα, σαλάτες με ντόπια υλικά και παραδοσιακά ορεκτικά ολοκληρώνουν την εμπειρία του επισκέπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ατμόσφαιρα του «Αιγαίου» συνδυάζει απλότητα και ζεστασιά, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για κάθε περίσταση – από ένα ήσυχο οικογενειακό γεύμα μέχρι μια βραδινή έξοδο με φίλους. Η τοποθεσία του, μπροστά στο πέλαγος και κοντά στην παιδική χαρά, προσφέρει επιπλέον άνεση σε όσους επισκέπτονται τη Σκάλα Ερεσού με παιδιά.

Το «Αιγαίο» παραμένει ανοιχτό καθημερινά, υποδεχόμενο τους επισκέπτες του με φροντίδα, συνέπεια και γνήσιο χαμόγελο, παραμένωντας πιστό στην ποιότητα που το καθιέρωσε ως σημείο αναφοράς. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2253053808

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου εκδήλωση Βιολογικού Μελιού από την Οικογενειακή Επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα
ΓΕΥΣΗ

Ταβέρνα «Ουρανός»: Μια οικογενειακή ιστορία τριών γενεών στην Επάνω Σκάλα

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται με την ίδια αγάπη από την εγγονή Μαρία Βασίβαγλη
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα