× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2025

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!
' χρόνος ανάγνωσης

Μια σημαντική επιτυχία για τη Λέσβο και την αγροδιατροφική της ταυτότητα σημειώθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜΟΔΟΥΣΑ να ξεχωρίζει με την ποιότητα και τη γεύση του ελαιολάδου της.

Συγκεκριμένα, η ΜΟΔΟΥΣΑ απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στον διαγωνισμό εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων, στην κατηγορία "Βιολογικό Μεσαίας Έντασης Φρουτώδες", επιβεβαιώνοντας τον υψηλό βαθμό τεχνογνωσίας και φροντίδας που αφιερώνεται στην παραγωγή κάθε σταγόνας του πολύτιμου λεσβιακού ελαιόλαδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάκριση αυτή αποτελεί σπουδαία επιβεβαίωση της ποιότητας της λεσβιακής ελαιοπαραγωγής και έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα διακρίσεων για την Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε πρότυπο συνεργατικής αγροτικής παραγωγής με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ΜΟΔΟΥΣΑ αποδεικνύει ότι η Λέσβος μπορεί να πρωταγωνιστεί στον χώρο των ποιοτικών βιολογικών προϊόντων, αξιοποιώντας τον φυσικό της πλούτο και τη συλλογική δουλειά των ανθρώπων της.

Η συμμετοχή της στο φεστιβάλ της Καλαμάτας – έναν θεσμό με πανελλήνια και διεθνή απήχηση στον χώρο του ελαιολάδου – ενίσχυσε περαιτέρω την εξωστρέφεια της επιχείρησης και συνέβαλε στην προβολή του λεσβιακού ελαιώνα ως πηγής ποιότητας, γεύσης και καινοτομίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

Το Μουσείο γίνεται… τραπέζι γεύσεων της Λέσβου

Παραδοσιακά προϊόντα, τοπικές συνταγές και αυθεντικές γευστικές εμπειρίες σε ένα μοναδικό ταξίδι πολιτισμού και γαστρονομίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα δικαιώματά μας όταν έχει καθυστέρηση η πτήση

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει και μετά από πόσες ώρες καθυστέρηση