«Το γυμναστήριο της Αγιάσου, αξιοποιείται από αθλητικούς συλλόγους και μαθητές»
Την δική του άποψη για την χρήση του Γυμναστηρίου της Αγιάσου καταθέτει ο γυμναστής του σχολείου Δημήτρης Τζαννής
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2025

Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που άνοιξε σχετικά με τη χρήση του δημοτικού γυμναστηρίου της Αγιάσου και του άρθρου που δημοσίευσε το ΝΗΣΙ, τη δική του τοποθέτηση καταθέτει ο γυμναστής του σχολείου, Δημήτρης Τζαννής.
Όπως αναφέρει, το γυμναστήριο αξιοποιείται καθημερινά στην πρωινή ζώνη (8:00 – 14:00) από το Γυμνάσιο και Λύκειο της Αγιάσου, καθώς τα σχολεία δεν διαθέτουν κλειστή αίθουσα γυμναστικής. Τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος χρησιμοποιείται από τις αθλήτριες πετοσφαίρισης του συλλόγου Αναγέννηση Αγιάσου, ο οποίος διαθέτει ενεργά τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων.
Επιπλέον, το γυμναστήριο αξιοποιείται και από μαθητές που προετοιμάζονται για την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, όπως τονίζει, γίνονται νομίμως, μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις παραχώρησης από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης.
Ο κ. Τζαννής διευκρινίζει επίσης πως μέχρι πρότινος τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού ήταν σε αναστολή από το Υπουργείο, ενώ φέτος που επανήλθε ο θεσμός, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον κανένας γυμναστής για τη λειτουργία αντίστοιχων τμημάτων στην Αγιάσο.
Όπως σημειώνει, η λειτουργία αθλητικών χώρων χωρίς την απαραίτητη εποπτεία δεν είναι εφικτή, καθώς εγείρονται ζητήματα ασφάλειας και ευθύνης. Τέλος, υπογραμμίζει την πολυετή και αφιλοκερδή προσφορά των τοπικών συλλόγων, «Όλυμπος» και «Αναγέννηση», στην αθλητική ζωή της Αγιάσου, προτείνοντας να αναδειχθεί δημοσιογραφικά αυτή η προσφορά.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ανάγκη για ισότιμη και σταθερή πρόσβαση στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους —όχι μόνο από μαθητές και συλλόγους, αλλά και από νέους και ενήλικες που επιθυμούν να αθληθούν ανεξάρτητα— παραμένει μια ανοιχτή πρόκληση. Η στήριξη της άθλησης ως δικαιώματος όλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και τη συγκράτηση του πληθυσμού στα χωριά μας.