× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διάκριση για το οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Χάλκινο Μετάλλιο για το «Σαπφώ η Ερέσια»- Πανελλήνια αναγνώριση στον Διαγωνισμό “Thessaloniki Wine & Spirits Trophy”

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2025

Διάκριση για το οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
' χρόνος ανάγνωσης

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το Οινοποιείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», με το κρασί «Σαπφώ η Ερέσια» να βραβεύεται με το Χάλκινο Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy», που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βραβείο αυτό αποτελεί την πρώτη διάκριση του Οινοποιείου σε διαγωνισμό κρασιού εγνωσμένης αξίας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα και την ξεχωριστή οινοποιητική παράδοση της Λέσβου. Ο διαγωνισμός, υπό την προεδρία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη, θεωρείται ένας από τους πιο απαιτητικούς και αξιόπιστους στον χώρο, με οινολόγους, sommelier, κριτικούς οίνου και ερευνητές να ξεχωρίζουν τα ποιοτικότερα ελληνικά κρασιά.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή της για την τιμητική αυτή διάκριση, που ενισχύει το κύρος των λεσβιακών οίνων και αναδεικνύει την ιστορική σημασία του μοναδικού από την αρχαιότητα αμπελώνα του νησιού. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους οινολόγους Νότη Αιμονιώτη και Γιώργο Τσαπουρνιώτη για την πολύτιμη συμβολή τους στη συνεταιριστική προσπάθεια.

Μέσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη Λέσβο, το Οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» συνεχίζει να αναπτύσσει μια στρατηγική εξωστρέφειας, προωθώντας το επώνυμο λεσβιακό κρασί και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία με θέα την Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Η Λέσβος φιλοξενεί το πρώτο G2G MTB Avalanche Challenge -Μια μοναδική εμπειρία δράσης και φύσης στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου από την κορυφή της Αμαλής ως τη θάλασσα, 26-27 Απριλίου 2025
ΒΙΒΛΙΟ

Κι αν έτρωγες... έχοντας ήδη χάσει τα κιλά που θέλεις;

Στο Book and Art, μια βραδιά που χάρη στον διατροφολόγο Βασίλη Κατσίλα και το βιβλίο του «F..ck the diet» τα είπε όλα για το σώμα, τη σχέση μας με το φαγητό και... τις πιο σοφές θείες!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Η ανάγκη για έρωτα και σύνδεση παραμένει

Τι κάνει μια σχέση «πετυχημένη» και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τον έρωτα.
ΓΕΥΣΗ

Γαστρονομία με αγάπη και έμπνευση, στη σχολή της ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Η γνωστή foodblogger Μαρία Πανάγου είχε μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με τους σπουδαστές και σπουδάστριες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής όπου μοιράστηκε σκέψεις και εμπειρίες για την τέχνη της μαγειρικής
ΓΕΥΣΗ

Ψάρι στο πιάτο ‑ευλογία για την υγεία και την παράδοση

Η διατροφή πλούσια σε ψάρι συμβάλει καθοριστικά στη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Celena Studio: Εξειδικευμένη προσωπική εκγύμναση και ολιστική φροντίδα

Σύγχρονα προγράμματα personal training, pilates και διατροφικής καθοδήγησης για υγεία και ευεξία
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων

Η υποδοχή του Χριστού με τα Βάγια και τα έθιμα της νηστείας