× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διάκριση για το οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Χάλκινο Μετάλλιο για το «Σαπφώ η Ερέσια»- Πανελλήνια αναγνώριση στον Διαγωνισμό “Thessaloniki Wine & Spirits Trophy”

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2025

Διάκριση για το οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
' χρόνος ανάγνωσης

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το Οινοποιείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», με το κρασί «Σαπφώ η Ερέσια» να βραβεύεται με το Χάλκινο Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy», που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο αυτό αποτελεί την πρώτη διάκριση του Οινοποιείου σε διαγωνισμό κρασιού εγνωσμένης αξίας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα και την ξεχωριστή οινοποιητική παράδοση της Λέσβου. Ο διαγωνισμός, υπό την προεδρία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη, θεωρείται ένας από τους πιο απαιτητικούς και αξιόπιστους στον χώρο, με οινολόγους, sommelier, κριτικούς οίνου και ερευνητές να ξεχωρίζουν τα ποιοτικότερα ελληνικά κρασιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή της για την τιμητική αυτή διάκριση, που ενισχύει το κύρος των λεσβιακών οίνων και αναδεικνύει την ιστορική σημασία του μοναδικού από την αρχαιότητα αμπελώνα του νησιού. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους οινολόγους Νότη Αιμονιώτη και Γιώργο Τσαπουρνιώτη για την πολύτιμη συμβολή τους στη συνεταιριστική προσπάθεια.

Μέσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη Λέσβο, το Οινοποιείο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» συνεχίζει να αναπτύσσει μια στρατηγική εξωστρέφειας, προωθώντας το επώνυμο λεσβιακό κρασί και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Αετός Λέσβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu στην Κίνα

Τρεις αθλήτριες του Συλλόγου έδωσαν τις δικές τους αθλητικές μάχες και πέτυχαν πολύ καλά πλασαρίσματα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Μικροί και μεγάλοι σήμερα Σάββατο 25 Οκτωβρίου γνώρισαν το άθλημα της κωπηλασίας μέσα από μια πρωτότυπη εκδήλωση του ΝΟΜ στο κέντρο της Μυτιλήνης
ΓΕΥΣΗ

Από το καζάνι της Ανεμώτιας… στο τραπέζι όλης της Ελλάδας

Το Βιολογικό Πετιμέζι Ανεμώτιας εσοδείας 2025, καρπός μιας νυχτερινής τελετουργίας και της λεσβιακής γης, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια γεύση αρχαία και πολύτιμη, συνδυάζοντας παράδοση και δημιουργία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις των εν Λέσβω Μακεδόνων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη

Ομιλία της Δρ Κλειούς Χατζηδανιήλ για τις γυναίκες του μακεδονικού αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αθλητές του ΙPPOS στους αγώνες Ικανότητας Αθλητού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Από την Μήθυμνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο
ΓΕΥΣΗ

Γέφυρα κρασιού και πολιτισμού ανάμεσα σε Λέσβο και Τήνο

Η συνάντηση του Οινοποιείου «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με το «MESSAREA Winery» ανοίγει δρόμους συνεργασίας για την ανάδειξη των αιγαιοπελαγίτικων ποικιλιών και την ανάπτυξη του νησιωτικού οινοτουρισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάνε την πρώτη κίνηση – και μπες στον κόσμο του σκακιού!

Ο Βενιαμίν διοργανώνει Σεμινάριο Βασικών Γνώσεων στο Σκάκι για ενήλικες
ΓΕΥΣΗ

Γλυκιές γεύσεις με άρωμα φθινοπώρου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης γνώρισαν το κυδώνι, έμαθαν τις ιδιότητές του και έφτιαξαν γλυκό του κουταλιού με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά τυπώνουν… φαντασία στο πρώτο φθινοπωρινό εργαστήριο της «tortuguita»

Το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής της Δέσποινας Αναστασοπούλου καλεί τα παιδιά σε μια δημιουργική περιπέτεια εκτυπώσεων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
ΓΕΥΣΗ

Η Λέσβος συναντά την Τήνο μέσα από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Η Κοιν.Σ.Επ. της Λέσβου παρουσίασε στην Τήνο το επιτυχημένο μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου