Ιστορική ομιλία για τη Λέσβο και την Επανάσταση του 1821
Εκδήλωση με τον ιστορικό Δρ. Στρατή Αναγνώστου στη Μυτιλήνη στις 26 Μαρτίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025

Μια σημαντική εκδήλωση ιστορικού ενδιαφέροντος διοργανώνει η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών σε συνεργασία με τις εκδόσεις REPRO Graphics. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη (Μικράς Ασίας 2, Κιόσκι Μυτιλήνης).
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιστορικός Δρ. Στρατής Αναγνώστου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Πρόσωπα, γεγονότα και οθωμανικές πρακτικές στη Λέσβο την περίοδο της Επανάστασης του 1821 και ο σημερινός τους απόηχος». Η ομιλία βασίζεται στο περιεχόμενο του βιβλίου του «Η Λέσβος και η Ελληνική Επανάσταση του 1821», το οποίο εστιάζει στη συμβολή του νησιού στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καθώς και στις οθωμανικές πρακτικές διακυβέρνησης που σημάδεψαν την εποχή.
Η εκδήλωση υπόσχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Λέσβου κατά την περίοδο της Επανάστασης και να προσφέρει έναυσμα για συζήτηση σχετικά με τη διαχρονική σημασία των γεγονότων εκείνης της περιόδου.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές.