× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ιστορική ομιλία για τη Λέσβο και την Επανάσταση του 1821

Εκδήλωση με τον ιστορικό Δρ. Στρατή Αναγνώστου στη Μυτιλήνη στις 26 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025

Ιστορική ομιλία για τη Λέσβο και την Επανάσταση του 1821
' χρόνος ανάγνωσης

Μια σημαντική εκδήλωση ιστορικού ενδιαφέροντος διοργανώνει η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών σε συνεργασία με τις εκδόσεις REPRO Graphics. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη (Μικράς Ασίας 2, Κιόσκι Μυτιλήνης).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιστορικός Δρ. Στρατής Αναγνώστου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Πρόσωπα, γεγονότα και οθωμανικές πρακτικές στη Λέσβο την περίοδο της Επανάστασης του 1821 και ο σημερινός τους απόηχος». Η ομιλία βασίζεται στο περιεχόμενο του βιβλίου του «Η Λέσβος και η Ελληνική Επανάσταση του 1821», το οποίο εστιάζει στη συμβολή του νησιού στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καθώς και στις οθωμανικές πρακτικές διακυβέρνησης που σημάδεψαν την εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση υπόσχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Λέσβου κατά την περίοδο της Επανάστασης και να προσφέρει έναυσμα για συζήτηση σχετικά με τη διαχρονική σημασία των γεγονότων εκείνης της περιόδου.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ