× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασημένιο βραβείο για το Ούζο Σαμαρά Μπλε

Στο διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2025

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/3/2025

Ασημένιο βραβείο για το Ούζο Σαμαρά Μπλε
' χρόνος ανάγνωσης

Το ασημένιο βραβείο κατέκτησε η Ποτοποιία Σαμαρά ΑΒΕΕ στο Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2025.

Συγκεκριμένα το Ούζο ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΜΠΛΕ έλαβε βαθμολογία 87/100 και κέρδισε μια υψηλή διάκριση σε έναν διαχρονικά έγκυρο και απαιτητικό διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 25η διοργάνωση του «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy» ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων την Κυριακή 9 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών, σε μία όμορφη αλλά και συγκινητική τελετή, όπου Έλληνες και Κύπριοι παραγωγοί βραβεύτηκαν για την αριστεία τους. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχών 1030 δειγμάτων και κορυφώθηκε σε μια βραδιά γεμάτη χαμόγελα και δικαίωση της προσπάθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ υπερήφανη για την τιμητική διάκριση, ευχαριστεί την διοργανώτρια αρχή καθώς και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Είναι η επιβράβευση για την σταθερή πορεία της εταιρείας και ευθύνη για την συνεχή βελτίωση της ποιότητας. Ένα ξεχωριστό μπράβο όμως αξίζει και προς το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο κρύβεται πάντα πίσω από κάθε επιτυχία!

Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1896 από τον Μικρασιάτη Ευστράτιο Σαμαρά και παράγει από απόσταξη 100% τους εξής τύπους ούζου:

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΜΠΛΕ. «Κλασικό & Αγαπημένο!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 42% vol. ΚΟΚΚΙΝΟ. Με προσθήκη βραβευμένου μελιού ανθέων Λέσβου της εταιρείας ΜΕΛΙ1. «Ένα ξεχωριστό ούζο, για ξεχωριστούς ανθρώπους!».

- Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ 40% vol. ΧΩΡΙΣ. Με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου & δημητριακών. «Το ούζο του αύριο…σήμερα!».

- KALESMA Premium Liqueur Cherry. “KALESMA Invites you!”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Αετός Λέσβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu στην Κίνα

Τρεις αθλήτριες του Συλλόγου έδωσαν τις δικές τους αθλητικές μάχες και πέτυχαν πολύ καλά πλασαρίσματα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Μικροί και μεγάλοι σήμερα Σάββατο 25 Οκτωβρίου γνώρισαν το άθλημα της κωπηλασίας μέσα από μια πρωτότυπη εκδήλωση του ΝΟΜ στο κέντρο της Μυτιλήνης
ΓΕΥΣΗ

Από το καζάνι της Ανεμώτιας… στο τραπέζι όλης της Ελλάδας

Το Βιολογικό Πετιμέζι Ανεμώτιας εσοδείας 2025, καρπός μιας νυχτερινής τελετουργίας και της λεσβιακής γης, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια γεύση αρχαία και πολύτιμη, συνδυάζοντας παράδοση και δημιουργία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις των εν Λέσβω Μακεδόνων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη

Ομιλία της Δρ Κλειούς Χατζηδανιήλ για τις γυναίκες του μακεδονικού αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αθλητές του ΙPPOS στους αγώνες Ικανότητας Αθλητού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Από την Μήθυμνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο
ΓΕΥΣΗ

Γέφυρα κρασιού και πολιτισμού ανάμεσα σε Λέσβο και Τήνο

Η συνάντηση του Οινοποιείου «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με το «MESSAREA Winery» ανοίγει δρόμους συνεργασίας για την ανάδειξη των αιγαιοπελαγίτικων ποικιλιών και την ανάπτυξη του νησιωτικού οινοτουρισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάνε την πρώτη κίνηση – και μπες στον κόσμο του σκακιού!

Ο Βενιαμίν διοργανώνει Σεμινάριο Βασικών Γνώσεων στο Σκάκι για ενήλικες
ΓΕΥΣΗ

Γλυκιές γεύσεις με άρωμα φθινοπώρου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης γνώρισαν το κυδώνι, έμαθαν τις ιδιότητές του και έφτιαξαν γλυκό του κουταλιού με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά τυπώνουν… φαντασία στο πρώτο φθινοπωρινό εργαστήριο της «tortuguita»

Το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής της Δέσποινας Αναστασοπούλου καλεί τα παιδιά σε μια δημιουργική περιπέτεια εκτυπώσεων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
ΓΕΥΣΗ

Η Λέσβος συναντά την Τήνο μέσα από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Η Κοιν.Σ.Επ. της Λέσβου παρουσίασε στην Τήνο το επιτυχημένο μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου