× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια αξέχαστη γευσιγνωσία κρασιών της Ανεμώτιας στην «Ταμπακιέρα»

Όταν η αυθεντική λεσβιακή παράδοση συναντά την εκλεπτυσμένη γαστρονομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2025

Μια αξέχαστη γευσιγνωσία κρασιών της Ανεμώτιας στην «Ταμπακιέρα»
' χρόνος ανάγνωσης

Μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο εστιατόριο «Ταμπακιέρα» στον Κορυδαλλό, όπου παρουσιάστηκαν τα Ηφαιστειακά Κρασιά της Λέσβου. Τα αναγνωρισμένα κρασιά του Συνεταιριστικού Οινοποιείου «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» συνδυάστηκαν αρμονικά με παραδοσιακές λεσβιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας τον πλούτο της οινικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λάτρεις του ποιοτικού κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας δοκίμασαν τις πέντε ανανεωμένες ετικέτες του συνεταιρισμού: Σαπφώ η Ερέσια, Λάπιθος, Κόκκινες Κορυφές, Πυρραίος Οίνος και Πελάσγιος Οίνος, οι οποίες παράγονται από γηγενείς ποικιλίες καλλιεργημένες με αγρο-οικολογικές πρακτικές. Τα βιολογικά κρασιά ανέδειξαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του λεσβιακού ηφαιστειακού terroir, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από το κοινό.

Η εμπειρία συμπληρώθηκε με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού από τον Chef της «Ταμπακιέρας», περιλαμβάνοντας αυθεντικά λεσβιακά πιάτα όπως λαδοτύρι Μυτιλήνης, γκιουσλεμέδες με ανθότυρο, κρεμμυδοντολμάδες και μοσχάρι στιφάδο. Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων πολλοί Λέσβιοι της Αθήνας, γέμισαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον τόπο τους.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ευχαρίστησε θερμά το εστιατόριο «Ταμπακιέρα» για τη φιλοξενία, καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη γαστρονομική βραδιά, που κατέληξε σε μια ανεπανάληπτη ωδή στη λεσβιακή οινοποιία και παράδοση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΠΙΤΙ

Έως 800 ευρώ για την κύρια κατοικία για τους ενοικιαστές

Ποιοι δικαιούνται τι και γιατί το νέο «επίδομα ενοικίου» θα εκτινάξει τις τιμές
ΓΕΥΣΗ

Παστέλι και αμυγδαλωτά στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Την παραδοσιακή γεύση από πρώτο χέρι γνώρισαν μαθητές και μαθήτριες της Άγρας
ΤΑΞΙΔΙΑ

Δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο, για γέλια και για κλάματα

220 επιβάτες από την Ικαρία, μη βρίσκοντας εισιτήριο για να επιστρέψουν στον Πειραιά, εξέδωσαν εισιτήριο με υποτιθέμενο προορισμό την Σύρο προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο πλοίο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανησυχία γονέων για χρήση αλκοόλ και καπνού από ανήλικους

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα
ΓΕΥΣΗ

Alley Dog: Εκεί που το καλό φαγητό συναντά την καθημερινότητά σου

Healthy bowls, χειροποίητο focaccia και πρωινό που σε γεμίζει ενέργεια
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Ανεμώτια σέρβιρε το «μερίδιο των Αγγέλων»!

Καλό κρασί, μουσικοί και καλή παρέα όλη τη Λαμπροδευτέρα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία με θέα την Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Η Λέσβος φιλοξενεί το πρώτο G2G MTB Avalanche Challenge -Μια μοναδική εμπειρία δράσης και φύσης στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου από την κορυφή της Αμαλής ως τη θάλασσα, 26-27 Απριλίου 2025