Μια αξέχαστη γευσιγνωσία κρασιών της Ανεμώτιας στην «Ταμπακιέρα»
Όταν η αυθεντική λεσβιακή παράδοση συναντά την εκλεπτυσμένη γαστρονομία
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2025

Μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο εστιατόριο «Ταμπακιέρα» στον Κορυδαλλό, όπου παρουσιάστηκαν τα Ηφαιστειακά Κρασιά της Λέσβου. Τα αναγνωρισμένα κρασιά του Συνεταιριστικού Οινοποιείου «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» συνδυάστηκαν αρμονικά με παραδοσιακές λεσβιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας τον πλούτο της οινικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του νησιού.
Λάτρεις του ποιοτικού κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας δοκίμασαν τις πέντε ανανεωμένες ετικέτες του συνεταιρισμού: Σαπφώ η Ερέσια, Λάπιθος, Κόκκινες Κορυφές, Πυρραίος Οίνος και Πελάσγιος Οίνος, οι οποίες παράγονται από γηγενείς ποικιλίες καλλιεργημένες με αγρο-οικολογικές πρακτικές. Τα βιολογικά κρασιά ανέδειξαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του λεσβιακού ηφαιστειακού terroir, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από το κοινό.
Η εμπειρία συμπληρώθηκε με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού από τον Chef της «Ταμπακιέρας», περιλαμβάνοντας αυθεντικά λεσβιακά πιάτα όπως λαδοτύρι Μυτιλήνης, γκιουσλεμέδες με ανθότυρο, κρεμμυδοντολμάδες και μοσχάρι στιφάδο. Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων πολλοί Λέσβιοι της Αθήνας, γέμισαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον τόπο τους.
Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ευχαρίστησε θερμά το εστιατόριο «Ταμπακιέρα» για τη φιλοξενία, καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη γαστρονομική βραδιά, που κατέληξε σε μια ανεπανάληπτη ωδή στη λεσβιακή οινοποιία και παράδοση.