× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η θεία Όλγα ξέρει»

Μια σπονδυλωτή σατιρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2025

«Η θεία Όλγα ξέρει»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή με την παράσταση «Η θεία Όλγα ξέρει» 2025, μια σύγχρονη σπονδυλωτή κωμωδία σε κείμενα της Όλγας Χιώτη. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2025, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αποτυπώνει με καυστικό χιούμορ και αυτοσαρκασμό στιγμές της καθημερινότητας, προσφέροντας στο κοινό μια θεατρική εμπειρία γεμάτη γέλιο, ευαισθησία και σατιρική διάθεση.

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αντρέα Σεφτελή, οι 19 ηθοποιοί της παράστασης ζωντανεύουν επί σκηνής χαρακτήρες και καταστάσεις που θα μας κάνουν να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας, να γελάσουμε και να σκεφτούμε. Η παράσταση ξετυλίγεται μέσα από διαδοχικά σκετς, με αιχμηρό σχολιασμό της σύγχρονης πραγματικότητας, αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο το σατιρικό και χιουμοριστικό ύφος της δημιουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διανομή συμμετέχουν οι: Πετρούλα Χατζέλη, Όλγα Χιώτη, Δημήτρης Καμπάς, Τότα Δρούζα, Ντέσσυ Κομνηνού, Κώστας Σταμόπουλος, Στράτος Καφαλούκος, Λήδα Τέγου, Μαρία Τεμπέλη, Βάσω Αποστόλου, Άρτζη Φούσκα, Ειρήνη Δημητρίου, Χρήστος Σίμος, Μπέττυ Δερεδίνη, Τζιανλούκα Σπιλότρος, Σοφία Σπούλου, Γιώργος Γριμπυλάκος, Ειρήνη Τσάγκα και Ναταλί Καψωτή.

Τα σκηνικά υπογράφει ο Αντρέας Σεφτελής, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Κώστας Καρατζάς, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Όλγα Χιώτη. Το φωτογραφικό υλικό είναι της Μπέττυ Δερεδίνη, ενώ τη δημιουργία αφίσας και banner έχει επιμεληθεί ο Ανέστης Χατζηδιάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισιτήρια και προπώληση
Το κόστος του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ υπάρχει μειωμένο φοιτητικό και μαθητικό εισιτήριο στα 5 ευρώ. Η προπώληση πραγματοποιείται καθημερινά στο BOOK & ART, ενώ από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου τα εισιτήρια θα διατίθενται και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (ώρες 11:00-13:30 και 18:00-20:00).

Μια παράσταση που υπόσχεται άφθονο γέλιο, ανατρεπτική σάτιρα και στιγμές αναγνώρισης μέσα από τον καθρέφτη της καθημερινότητας. Η θεία Όλγα ξέρει... και έρχεται να μας το αποδείξει!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αλληλεγγύη μέσω κινηματογράφου από τη Συνύπαρξη

Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «A State of Passion» στη Μυτιλήνη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το Τελευταίο Αγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη ταξιδεύει...

Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Anatomy: Crime and Horror»
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία υπέροχα που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική ομάδα του Παγγεραγωτικού επιστρέφει με μια απολαυστική κωμωδία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Μαθήματα θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελένη Σβορώνου στο Book and Art

Το Σάββατο στις 18:30, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας επισκέπτεται το Book and Art, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γνώσης και φαντασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι επένδυση στον άνθρωπο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης μίλησε για τις δράσεις, τα έργα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απ’ το Αϊβαλί ως τον Κλαπάδο»

Μια μουσική γέφυρα μνήμης και ψυχής από τον Μάνο Σιμιτσή και τη Γεωργία Ανδριώτου -Δέκα τραγούδια που αφηγούνται την ιστορία του ξεριζωμού, της νοσταλγίας και της ταυτότητας των Μικρασιατών, μέσα από μια συγκινητική μουσική σύμπραξη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία ιδιαίτερα που ξαφνιάζουν ευχάριστα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία στη Μυτιλήνη, έρχονται στο σπίτι σας!

Μια αξιόλογη προσπάθεια από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους